5 juni: Wereldmilieudag

Op 20 mei startte de week van de Bij. Een week waarin we extra aandacht willen vestigen op onze kleine helpertjes die cruciaal zijn voor de natuur, de landbouw en de fruitteelt. Ook klimaatverandering heeft impact op de bijen. De wereldmilieudag op 5 juni sluit hier ook naadloos bij aan.

Onderaan het artikel vind je gratis lesmateriaal om samen met jouw leerlingen de ecologische voetafdruk in kaart te brengen. 

Wereldmilieudag

Sinds 1974 is 5 juni door de UNEP (United Nation Environment Programme, het VN Milieu programma) dé actiedag met als doel mensen, bedrijven en overheden bewust te maken van de milieuproblematiek.

Dit jaar is het thema “Ecosysteemherstel”: de start van een tienjaren-plan om de natuur een sterke boost te geven. Zo willen ze de wereld naar een duurzame toekomst leiden. 

De tijd terugdraaien kunnen we niet, maar we kunnen alvast wel actie ondernemen! Om de actie kracht bij te zetten zal er op 5 juni wereldwijd actie gevoerd worden, van het planten van bomen in India, het opruimen van stranden in Hong Kong tot het opruimen van vervuiling in Kenia.

Leer meer over #GenerationRestoration met onderstaand filmpje. 

Adem vrij

In het themaschrift “Adem vrij” zoomen we in op het klimaatakkoord. Leerlingen ontdekken hier dat ze ook zelf hun steentje kunnen bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan. Ze voelen zelf de impact die ze op het klimaat hebben door de eigen ecologische voetafdruk.

Gratis klasmateriaal

Laat jouw leerlingen zelf hun ecologische voetafdruk opstellen

Benieuwd naar de inhoud van het lesmateriaal? Lees er alles over op de themapagina

Meer weten over Op verkenning?
Onze educatieve adviseurs komen de methode graag voorstellen bij jou op school.

Contacteer hier de adviseur die verantwoordelijk is voor jouw regio of stel je vraag via ons contactformulier.

Reageer hier en beschrijf in een dichterlijke lijn, hoe gezellig het in jouw klasje wel kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *