Wat is Bingel?

Bingel, op maat van jouw onderwijs

Bingel is het all-round platform voor het basisonderwijs waar de leerkracht én de leerling centraal staan. Of het nu gaat om oefenen, het werken in de klas, differentiatie, planning, zorg of evaluatie, … met Bingel heb je alles bij de hand. Bingel legt de focus op lesplezier en het leren op maat van elke leerling. Bingel ondersteunt ook schoolteams bij het uitgebreide takenpakket.

Elke school een gratis Bingel basisversie

Alle scholen in het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen kunnen de agenda in Bingel kostenloos gebruiken. Van zodra je school één VAN IN-leermiddel in Bingel gebruikt, heb je automatisch toegang tot alle Bingeloefeningen van alle leermiddelen. 

Bingel Raket vierkante afbeelding
Ontdek de handige app bij Bingel

Het leukste oefen- en leesplatform voor de leerling

Op maat oefenen

In Bingel zijn er oefeningen op drie niveaus, Bingel kiest automatisch het juiste niveau voor elke leerling. Bij een fout antwoord krijgt de leerling onmiddellijk feedback en tips. Zo zorgt Bingel voor een maximale leerwinst. 

Pingping verdienen

In recent onderzoek geven 9 op de 10 leerlingen aan dat ze graag oefenen op Bingel. Hun motivatie: de speelse insteek en het verdienen van pingping om spelletjes te spelen of hun avatar te personaliseren.

Lezen in je eigen boekenkast

In Bingel heeft elk kind zijn eigen boekenkast, met boekjes op zijn leesniveau en volgens zijn interesse. Bingel biedt bij elk boekje oefeningen voor en na het lezen, en de nodige leesondersteuning tijdens het lezen.

De beste ondersteuning voor de leerkracht

Eenvoudig differentiëren met Bingel

Dankzij Bingel stem je oefeningen en lessen eenvoudig af op het niveau van elke individuele leerling. In de differentiatiemodule krijg je kant-en-klare differentiatievoorstellen, zowel op papier als digitaal. Handig om zowel tijdens de les als na de toets te remediëren en verrijken.

Interactief aan de slag met het bordboek

Met de handige functionaliteiten in het bordboek en de kant-en-klare bordlessen verhoog je de interactiviteit tijdens je instructie.

Makkelijk leerlingen opvolgen

Via het dashboard kan je de oefeningen en taken van je leerlingen opvolgen. Via de Raketapp voor leraren kan je ook tijdens de les snel zien wie jouw hulp nodig heeft en wie zelfstandig – op eigen niveau en tempo – verder kan werken. 

Breed evalueren en plannen volgens de visie van jouw school

Snel lessen voorbereiden en inplannen

Dankzij Bingel stem je oefeningen en lessen eenvoudig af op het niveau van elke individuele leerling. In de differentiatiemodule krijg je kant-en-klare differentiatievoorstellen, zowel op papier als digitaal. Handig om zowel tijdens de les als na de toets te remediëren en verrijken.

Snel inzicht in elk kind

Met de zorgmodule in Bingel krijg je orde in je zorgnotities en vind je snel belangrijke info over je leerlingen.  Je richt je zorg heel eenvoudig in volgens de visie van de school. 

Evalueren en rapporteren op maat

In Bingel kan je breed evalueren volgens de visie van jouw school. Je richt je zorg en evaluatie heel eenvoudig in op basis van de keuze die je als school zelf maakt. 

950000
unieke opgaven
0 %
leerkrachten beveelt Bingel aan
0
verschillende oefenvormen
50000 /10
op gebruiksvriendelijkheid
224000000
gemaakte oefeningen
1000000
automatische remediëringsvoorstellen

Samen sterk met onze partners

Wisa logo
Scroll naar top