Bingel Differentiatie


De Bingel differentiatiemodule is een geautomatiseerd leermiddelgebonden leervolgsysteem. De differentiatiemodule bezorgt je een remediërings- en of verrijkingsvoorstel op maat met een kant-en-klare gepersonaliseerde oefenbundel en gepersonaliseerde oefeningen op Bingel voor elke leerling. 

De differentiatiemodules bevatten de toetsen en controledictees in Word en PDF. Zo moet je niet meer kopiëren uit de handleiding en kan je evaluaties gemakkelijker afstemmen op de noden van je klas.

Je kiest zelf of je een toets voor de hele klas of voor één of meer leerlingen afdrukt. Je kan een toets afdrukken met of zonder correctiesleutel. Door de scores in te geven of de foutenanalyse bij de toets aan te vullen, kan je op maat van elke leerling een differentiatievoorstel opstellen.

Wanneer je de resultaten van een toets ingeeft in de differentiatiemodule, zie je automatisch welke leerlingen al dan niet de richtnorm behalen. Je kan de richtnorm ook zelf aanpassen.

Met één druk op de knop krijg je voor elke leerling een differentiatievoorstel op maat. Je kan dit voorstel op een eenvoudige manier zelf nog aanpassen. Je kiest zelf hoe je dit differentiatievoorstel aan je leerlingen bezorgt: op papier of op Bingel.

Adaptiviteit

Het Bingel oefenplatform is adaptief. Dit wil zeggen dat de oefeningen zich aanpassen aan het oefenniveau van de leerling. Merkt Bingel dat de leerling moeite heeft met een oefening dan schakelt Bingel een niveau lager. Vlot het oefenen goed, dan zorgt Bingel voor meer uitdagende oefeningen.

Als leraar heb je inzicht in het oefenpatroon

Bingel adaptiviteit resultaten

Welke aanpassingen Bingel voor de leerling gemaakt heeft tijdens het oefenen kan je als leerkracht eenvoudig opvolgen. Dit doe je bij het onderdeel Bingelresultaten. Hier kan je filteren op (klas)groep, leergebied, periode en leerling.

Het scherm toont je de algemene resultaten en de resultaten per leerling. Hier zie je of de leerling de oefening opnieuw heeft moeten maken, hoe vaak (de kleur van het oogicoon) en welke soort aanpassingen Bingel gemaakt heeft (het grijze lijntje onder de oogiconen toont een op-of neerwaarts niveau).

Op elk moment tijdens het schooljaar

Inoefenen, remediëren of verrijken? Als leerkracht of zorgcoördinator kun je op elk moment van het schooljaar een hele klas of individuele leerlingen laten oefenen.

Met één klik bezorg je elke leerling oefeningen op maat. Je selecteert de oefeningen en zet ze klaar op Bingel. Of je bezorgt elke leerling een kant-en-klare gepersonaliseerde oefenbundel. Oefeningen kun je afdrukken met of zonder correctiesleutel.

Realtime differentiëren met Bingel Raket

Bingel Raket dashboard leraar

Tijdens het oefenen met Bingel Raket in de klas volg je met de Bingel Raket Lerarenapp de oefenpatronen van de leerlingen live op. Jouw leraren-app vertelt je wie van de leerlingen zelfstandig verder kan werken, wie je best even in het oog houdt en wie je hulp meteen kan gebruiken. Hoe dit realtime differentiëren werkt lees je op de Bingel Raket-pagina.

Differentiëren via zorggroepen

Bingel zorggroep bewerken

Het toevoegen van zorggroepen is eenvoudig in Bingel. Bingel laat je de zorggroepen volledig vrij samenstellen binnen je klas of klas-/leerjaaroverschrijdende zorggroepen bv.

De differentiatiemodule bij de Bingel Max licentie

Bingel Differentiatiemodule

Beschikbaar bij volgende leermiddelen

  • ik lees met hup en aap
  • Talent
  • Tijd voor Taal accent Taal
  • Tijd voor Taal accent Spelling
  • Reken Maar!
  • Rekensprong Plus
  • Nieuwe Pluspunt

Differentiëren per les

De differentiatiemodule biedt heel wat verrijkings- en remediëringsmateriaal bij de individuele lessen. Dit materiaal kan je op papier afdrukken of klaarzetten als oefening op Bingel.

Differentiëren na de toets

De differentiatiemodules bevatten de toetsen en controledictees in Word en PDF. Zo moet je niet meer kopiëren uit de handleiding en kan je evaluaties gemakkelijker afstemmen op de noden van je klas. De toetsen staan klaar met naam, klas en klasnummer.
Je kiest zelf of je een toets afdrukt met of zonder correctiesleutel.

De differentiatiemodule laat je de resultaten van de toets invoeren per toetsvraag per leerling. Het totaal, het gemiddelde en de mediaan verschijnen automatisch per leerling en per onderdeel. De richtnorm voor de toets kan je zelf aanpassen indien je dit wenst.

Afhankelijk van de ingevoerde resultaten gaat Bingel hier een verrijkings- of remediëringsvoorstellen bieden.

Hierna bepaal jij welke Bingel-voorstellen je gebruikt voor de leerling. De voorgestelde oefeningen kan je zoals steeds op papier afdrukken of als Bingeltaak klaarzetten.

Vraag een Bingel differentiatie proeflicentie aan

Probeer Bingel Differentiatie voor de rest van het schooljaar kosteloos uit. Vraag je gratis proeflicentie aan.
Scroll naar top