Bingel voor de leerling

Het leukste oefen- en leesplatform voor de leerling

Op maat oefenen

Op het bingeleiland zijn er oefeningen op drie niveaus, Bingel kiest automatisch het juiste niveau voor elke leerling. Bij een fout antwoord krijgt de leerling onmiddellijk feedback en tips. Zo zorgt Bingel voor een maximale leerwinst. 

Pingping verdienen

In recent onderzoek geven 9 op de 10 leerlingen aan dat ze graag oefenen op Bingel. Hun motivatie: de speelse insteek en het verdienen van pingping om spelletjes te spelen of hun avatar te personaliseren.

Lezen in je eigen boekenkast

In Bingel heeft elk kind zijn eigen boekenkast, met boekjes op zijn leesniveau en volgens zijn interesse. Bingel biedt bij elk boekje oefeningen voor en na het lezen, en de nodige leesondersteuning tijdens het lezen.

Het Bingeleiland is waar leerlingen terechtkomen als ze inloggen in Bingel. Hier oefenen de leerlingen.

Oefeningen op Bingel en Bingel Raket zijn “slimme oefeningen“. De inhoud is gevarieerd en volledig afgestemd op het Vlaamse onderwijsDe oefeningen zijn adaptief, het niveau wordt automatisch afgestemd op de vaardigheden van elke leerling.

Iedere leerling kiest een eigen Avatar. Die motiveert de leerling tijdens het oefenen en kan naar eigen smaak aangepast worden. Er is een ruime keuze aan haardrachten,  kleding en allerlei accessoires. De Avatar wordt nooit saai want we verrassen de leerlingen regelmatig met nieuwe Avatar-accessoires.

Wie goed oefent ontvangt pingping. Pingping kan je ruilen voor Avatar-accessoires. Als leerkracht kan ook jij pingping als beloning geven.

Het Bingeleiland is zeer flexibel en kan je volledig naar wens instellen. Laat je verrassen door de mogelijkheden van deze eilanden ‘op maat van jouw klas‘.

De Bingeleilanden en bijbehorende Avatars zijn afgestemd op de leeftijd en leefwereld van de leerlingen. De illustraties komen van de hand van zorgvuldig geselecteerde, talentvolle tekenaars. Ben je benieuwd naar wie de tekenaars zijn en wat ze te vertellen hebben over hun Bingelavontuur? Ze vertellen het je graag.

Elk leermiddel heeft een plek op het eiland

Standaard vind je alle leermiddelen op het Bingeleiland. Ook diegene die jouw school niet gebruikt. Klinkt dit vreemd in de oren? Dat is het helemaal niet. Gebruikt jouw school één van onze leermiddelen op leerlingenaantal, dan kan je kosteloos gebruik maken van alle oefeningen van al onze leermiddelen.

Wens je een bepaald leermiddel niet op het eiland te tonen of wil je graag een leermiddel van een ander leerjaar op het eiland zetten? Dat kan.

Het leukste oefen- en leesplatform voor de leerling

Taken

Bingel biedt je de volledige vrijheid bij het samenstellen van taken. Een Bingeltaak is een verzameling oefenreeksen die je naar keuze samenstelt. Deze kan bestaan uit oefeningen van verschillende leermiddelen, verschillende hoofdstukken en oefeningen uit andere leerjaren.

Een taak kan toegekend worden aan één of meerdere klassen, aan enkele leerlingen, aan één kind of aan een (zorg)groep.

Bingeltaken hergebruiken

Je kan taken die je vorige schooljaren aan een klas of leerling(en) gegeven hebt hergebruiken in het huidige schooljaar. Pas ze ook gerust aan indien je dit wenst.

Bij sommige leermiddelen is er de mogelijkheid tot spraakopname. Leerlingen kunnen hun eigen spreekvaardigheid oefenen door te luisteren naar een voorbeeld. Zowel de leerling als jij kunnen de spraakopname herbeluisteren. Deze technologie vind je ook terug als ondersteuning bij het lezen in de Bingel Boekenkast.

Bingeleiland leerjaar 3

Instructiefilmpjes

Instructiefilmpjes zijn voor de leerlingen beschikbaar op het Bingeleiland. Leerlingen kunnen de filmpjes vrij bekijken of je kunt de filmpjes ook als taak klaarzetten. De instructiefilmpjes vind je ook in het bordboek om in de klas te gebruiken.

Oefenresultaten opvolgen

De resultaten van oefeningen en taken kan je op verschillende manieren bekijken: per klas of per leerling, per oefenreeks, via een overzicht of in detail. Selecteer de opvolgwijze die jij verkiest of wissel tussen de verschillende mogelijkheden.

Feedback geven en belonen

Motiveer je leerlingen met een digitale beloningsstickers, extra pingping of een persoonlijke boodschap. Zelf zie je in één oogopslag welke leerlingen dit schooljaar welke feedback hebben gekregen.

Vervolgverhalen

Oefenen op Bingel wordt extra spannend met het vervolgverhaal. Een motiverend luisterverhaal met oefen-uitdagingen waarvoor elke 2-3 weken een nieuw luisterfragment verschijnt.

Bereikt je klas het vooropgestelde doel dan ontvangt elke leerling een digitale prijs.