Meer over Bingel Planner


Voor het plannen van je lessen gebruik je Bingel Planner. Bingel Planner is ontwikkeld voor het lager – en het kleuteronderwijs met het oog op snelheid en flexibiliteit.

Lessen/activiteiten kunnen eenvoudig ingepland en verplaatst worden, het toekennen van extra doelen aan lessen is eenvoudig. Via het doelen-dashboard zie je in een oogwenk aan welke doelen je al gewerkt hebt en welke je beter nog wat vaker aan bod laat komen.

In Bingel Planner vind je vlot al je leermiddelen terug. Je kiest zelf de leermiddelen je toevoegt: eigen leermiddelen die je zelf aanmaakt of bestaande leermiddelen van uitgevers.

Bingel Planner is er, net als Bingel Zorg op gericht om de leerling over de schooljaren heen op te volgen.

Al je lesmateriaal op één plaats

Bingel Planner leermiddelen

In Bingel Planner vind je vlot al je leermiddelen terug.  Je kunt eigen – en bestaande leermiddelen van uitgevers toevoegen.

Werk je met het Zill-leerplan dan is je leermiddelomgeving hierop afgestemd. Je kunt op leermiddelniveau de focusdoelen vastleggen. Ga met je eigen voorgedefinieerde leermiddelen aan de slag voor hoekenwerk, thema’s of projecten dan zijn er extra functionaliteiten voor focusbepaling.

Duidelijk gestructureerde inhoud

De inhoud van de toegevoegde leermiddelen is duidelijk gestructureerd. Je vindt er alle hoofdstukken en lessen in terug waarvan je zelf de volgorde kan bepalen door ze te verplaatsen. Dit biedt heel wat voordelen en bespaart je aanzienlijk wat tijd bij het inplannen.
Zill OVSG

Les- en leerplandoelen bij de hand met de lesfiches

De lesfiches bevatten standaard al heel wat informatie. Basisinformatie (naam, lesduur,…), lesdoelen en leerplandoelen.  Met de geïntegreerde doelenzoeker voor jouw koepel kan je een extra doel toevoegen. Wie werkt met Zill kan ook hiervoor doelen selecteren. Bij VAN IN-leermiddelen zijn de Zill-doelen automatisch gekoppeldBehandel je een bepaald leerplandoel niet dan kan je dit ook eenvoudig verwijderen.

Voor VAN IN-leermiddelen zijn de Zill-doelen automatisch gekoppeld.

Eenvoudig extra materiaal toevoegen aan je lesfiche

Bij iedere lesfiche heb je de mogelijkheid om eigen materiaal(info) toe te voegen: welke pagina’s uit het werkboek je nodig hebt, wat je leerlingen moeten meebrengen, wat je zelf moet voorzien, de digitale materialen je gebruikt (links naar websites, YouTube filmpjes, bestanden zoals Powerpoint, Word of Excel, foto’s, …).

Voor VAN IN-leermiddelen zijn de basismaterialen reeds toegevoegd aan de fiche.

Eigen lesfiches maken

Je bent vrij om eigen lesfiches aan te maken waar je je eigen doelen aan koppelt. 

Lessenroosters aanmaken

Bingel Planner rooster

Het aanmaken van een lessenrooster is eenvoudig en dient als basis om nadien je planning te maken. De lessenroosters zijn zeer flexibel.
Zo kan er o.a. rekening gehouden worden met:

  •  klasdoorbrekend werken, jij bepaalt de soorten ‘groepen’ die je aanmaakt;
  • het lesgeven in meerdere klassen/groepen;
  • het koppelen van één lessenrooster aan meerdere klassen/groepen;
  • verschillende lessenroosters per periode (bv. van september tot januari verschillend van januari tot juli, turnweken versus zwemweken, …);
Dankzij een eenvoudige kopieerfunctie kun je aan de hand van bestaande uurroosters nieuwe uurroosters aanmaken of de inhoud van je rooster in een handomdraai vullen en aanpassen.

Activiteiten plannen in de agenda

Bingel Planner planning

Met de aangemaakte uurroosters en toegevoegde leermiddelen kan het inplannen snel gebeuren. Nadat je het gewenste uurrooster hebt geselecteerd kan je er heel eenvoudig lesfiches aan toevoegen. Aan deze lesfiches koppel je de gewenste leermiddelen.

Lesfiches uit verschillende lessen kan je ook combineren tijdens je activiteit, voor contractwerk of een project bv.

Bingel planner is zelflerend. Zo opent de planner automatisch het leermiddel en de les waar je een vorige keer laatst mee gewerkt hebt wanneer je éénzelfde activiteit/leergebied opnieuw inplant. 

Zijn je leerlingen opgedeeld in groepen die op hetzelfde moment uiteenlopende activiteiten hebben? Geen probleem, je kan verschillende activiteiten voor verschillende groepen op hetzelfde moment plannen.

Lessen die nog niet aan bod zijn gekomen kan je eenvoudig herkennen aan hun kleurtje.

Klaar met plannen? Dan zijn je leerplandoelen ook meteen ingesteld en beschik je over handige overzichten om te zien wat je wanneer hebt ingepland.

Lesfiches uit verschillende lessen kan je ook combineren tijdens je activiteit, voor contractwerk of een project bv.

Overzichtelijke doelenrapportering

Voor de doelenopvolging van ingeplande activiteiten kan je terecht bij de doelenrapportering. Overzichtelijke grafieken tonen je welke doelen per activiteit/leergebied er per (klas)groep al aan bod kwamen en welke nog niet.  De grafiek toont jouw gegevens én die van alle andere collega’s die binnen jouw (klas)groep werken. Per activiteit/leergebied kan je doorklikken naar een gedetailleerde lijstoverzicht.

Als directeur heb je toegang tot een algemene doelenrapportage die je een duidelijk overzicht geeft voor alle (klas- en zorg)groepen. Deze kan je ook individueel met elkaar vergelijken voor een beter inzicht.

Slimme rapportering

De planner weet op basis van de leermiddelen en lesfiches die je gebruikt precies met welke leergebieden en domeinen je aan de slag bent gegaan.

Handige filters

Aan de hand van meerdere handige filters kan je de resultaten zien die jij graag wil. Van jezelf of van je collega’s die met dezelfde (klas)groep werken.Op leergebied, domein, tijdsperiode, … aan jou de keuze.

To-do(elen)

Wil je graag weten welke doelen nog behandeld moeten worden dan kan je hiervoor een apart rapport raadplegen.

Leerplangerichte rapportering - Zill

Bingel Planner doelenrapportering

Hoe vaak persoons- en cultuurgebonden doelen werden gecombineerd, hoeveel aandacht werd er geschonken per ontwikkelveld. Je vindt het allemaal terug in de Zillrapportage. Wens je zowel met het huidige leerplan als Zill te werken? Dat kan, beide rapporteringen kunnen geraadpleegd worden.

Efficiënt samenwerken met collega's

Delen van leermiddelen

Leermiddelen kan je delen met collega’s, ook over verschillende scholen heen als je in meerdere scholen werkt.
In het agendagedeelte kan je je eigen persoonlijke agenda raadplegen en diegene van je (parallel)collega’s. Je kan de agenda’s individueel bekijken of een gecombineerde agenda raadplegen die je alle activiteiten van jou en je collega’s toont, voor iedere (klas)groep waarmee je werkt.

In de centrale schoolagenda kunnen gedeelde activiteiten gepland worden (verlofperiodes, vergaderingen, …). Deze verschijnen dan automatisch in de individuele agenda’s.

De Bingel Planner link met Bingel zorg

De agenda laat je toe om snel te schakelen naar Bingel Zorg. Dit laat je o.a. toe om eenvoudig een evaluatie of observatie toe te voegen in de agenda na het geven van een les.

Scroll naar top