Bingel Bordboek en Bordles


Het bordboek bevat alle noodzakelijke digitale materialen die het lesgeven ondersteunen (ontdekplaten, audio- en videofragmenten, instructiefilmpjes …).
Voor de klassikale instructie kun je de kant-en-klare lessen in het bordboek gebruiken of je kunt de volgorde veranderen, schermen weglaten of er zelf aan toevoegen. Op die manier kun je eenvoudiger gepersonaliseerd lesgeven en verhoog je de interactiviteit tijdens de leskern.

Bingel Bordboek

Het veelzijdige bordboek-wiel

Het handige wiel laat je doorheen het bordboek navigeren, aantekeningen maken, oplossingen tonen en de inhoudsopgave tonen of verbergen. Het wiel zelf kan je met 2 tikjes kleiner maken zodat je je bordboek en bordlessen steeds helemaal in beeld krijgt.

Bingel Bordboekwiel

De uitgebreide toolkit

Tangram-puzzel, flitskaarten, woordspin, geodriehoek, meetlat, MAB materiaal … . De Bordboek zijbalk – die je ook kan verbergen – verschijnt aan de zijde van het bordboek waar jij je bevindt en  biedt je een waaier aan tools om met het bordboek te werken.

Handige zoekfuncties

Werken met de bordboeken is eenvoudig en handig.

Vind snel al je toegevoegd materiaal en bordlessen terug

Zoek je naar materiaal dat zich in je bordboek bevindt of een specifieke bordles? Je vindt alles in een wip terug dankzij de handige zoekfunctie.

Bingel zoekfunctie media en bordlessen

Personaliseer de inhoud van het bordboek naar jouw wens

Met de inhoudstafel van het Bingel Bordboek kan je niet alleen op zoek gaan naar de inhoud van je bordboek, maar kun je die inhoud ook naar eigen wens aanpassen. Toon of verberg lessen, verander de volgorde van lessen of pagina’s, jij beslist.

Bingel zoek en wijzig inhoud

Bordlessen

Bordlessen zijn slides die zich bij de lessen in het bordboek bevinden. Bij je leermiddel vind je reeds een deel kant-en-klare bordlessen met oefeningen uit het werkschrift en interactieve oefenvormen. Je kan hier zelf extra slides en materiaal aan toevoegen of de volgorde van de slides wijzigen. Aan slides kan je tekst, links, foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten toevoegen.

Bingel Bordles

Beschikbaar bij

  • Wiskunde: Reken Maar!, Rekensprong Plus, Nieuwe Pluspunt, IJsbrekers
  • Aanvankelijk lezen, taal en spelling: Talent, Ik lees met hup en aap, ik lees met hup, Tijd voor taal, Tijd voor taal Accent
  • Andere vakken: Eventail-Junior En action, Tuin van heden.nu, Op verkenning, Ankers, Techniek, Wegwijzers en Oh-la-la
Scroll naar top