AFSTANDSLEREN

Bingel en Microsoft Teams.

Waar sterke inhoud en sterke communicatie samenkomen.

De verspreiding van COVID-19 zorgt ervoor dat vele scholen op zoek zijn naar een oplossing voor afstandsonderwijs. Zo ook de scholen van leerlingen, juffen & meesters van het lager onderwijs. Jullie herkennen ongetwijfeld de nood om met jullie leerlingen en collega’s interactief in contact te staan en samen te werken. Door de samenwerking tussen Bingel en Microsoft for Education, is dit vanaf nu mogelijk.

Hoe maakt deze samenwerking afstandsleren mogelijk?

In samenwerking met het Microsoft Onderwijs-team kan je de inhoud van Bingel delen met je leerlingen via Microsoft Teams for Education. Concreet wilt dit zeggen dat we de creatieve inhoud van Bingel combineren met de communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden van Microsoft Teams.

Wat kan je doen met Bingel en Microsoft Teams for Education?

MS Teams for Education

Aan de slag met Microsoft Teams en Bingel!

Nog geen toegang tot Microsoft Teams for Education?

Microsoft ondersteunt scholen bij het opzetten van deze digitale klas zodat jullie snel en efficiënt Bingel en Microsoft Teams kunnen gebruiken.

Om gebruik te maken van deze mogelijkheden, kan je gratis toegang aanvragen tot Microsoft Teams for Education. Onze partners van Microsoft begeleiden jullie bij het opzetten van je Teams-omgeving.

Met één klik op de knop in verbinding met je leerlingen.

Eenmaal de schoolbeheerder de link tussen Bingel en Microsoft heeft opgezet, sta je vanaf nu met één druk op de knop live in verbinding met je leerlingen via Bingel. Hierdoor is het volgende mogelijk:

Bingel naar-de-lesknop

Didactische tips en ondersteuning bij het online lesgeven

Hoe ondersteunen wij jullie verder?

Herbekijk het webinar: afstandsleren met Bingel en Microsoft Teams

Hulppagina's en stappenplannen

Zowel Microsoft als Uitgeverij VAN IN ondersteunen jullie graag bij het organiseren van een schooleigen manier van afstandsonderwijs.

Benieuwd hoe je Bingel verder kan inzetten tijdens de lesloze weken? Neem dan een kijkje op onze hiervoor opgerichte pagina boordevol handige tips en tricks in verband met afstandsleren!

Wil je als leerkracht, ouder of leerling te weten komen hoe je Microsoft Teams kan gebruiken? Neem deel aan één van hun webinars of bekijk hun handleidingen.

Wisa logo

Goed nieuws! Wisa synchroniseert zowel Microsoft Teams for Education als Google for Education voor jullie.