AFSTANDSLEREN

Hoe kan mijn kind Bingelen?

Inloggen op Bingel

Surf naar bingel.be . Via de knop leerling kan je kind eenvoudig inloggen op Bingel. Vul de gegevens van jouw kind in en log vervolgens in.

Het startscherm van jouw kind

Taken die de juf of meester heeft klaargezet. Het getal verwijst naar het aantal dagen dat je nog hebt om de taak af te werken.

1 of 10

Omgeving waar alle oefeningen staan.

2 of 10

Terug naar het startscherm.

3 of 10

Een overzicht van de taken.

4 of 10

Volg het Bingelverhaal.

5 of 10

De leerlingen passen hun avatar hier aan.

6 of 10

Leuke spelletjes.

7 of 10

Berichten van de juf of meester.

8 of 10

Naar het eiland.

9 of 10

Naar de boekenkast.

10 of 10

Aan de slag op Bingel!

De juf of meester heeft een taak klaargezet.

De taken die de juf of meester heeft klaargezet voor jouw kind, vind je hier terug. Het getal verwijst naar het aantal resterende dagen om de taak af te werken.

Van zodra er taken zijn afgewerkt, verdwijnen deze uit de lijst. Zo blijven enkel de taken die je kind nog niet gemaakt heeft in de lijst staan.

Vrij oefenen op het Bingeleiland.

Buiten de taken die de juf of meester voor jouw kind samenstelt, kan er ook vrij geoefend worden op het Bingeleiland. De Bingeleilanden en bijbehorende avatars zijn afgestemd op de leeftijd en leefwereld van de kinderen.

Lezen met de digitale boekenkast.

De boekenkast: een digitale thuisbibliotheek!

In de boekenkast vinden jullie een verzameling boekjes van verschillende AVI-niveaus. Zo kan een sterke lezer uit een laag leerjaar een boek lezen met een hoge AVI, maar dat inhoudelijk toch aangepast is aan zijn of haar leeftijd. En ook omgekeerd: een leerling uit een hoog leerjaar die worstelt met lezen, kan een laag AVI-boekje kiezen dat hem of haar wel aanspreekt.

Hoe leest mijn kind een boekje uit de boekenkast?

Door op een boekje te klikken, krijgt jouw kind drie keuzes:

Gebruik maken van de oudermodule op Bingel

Een ouderaccount aanmaken

Maxim1

Via de knop ouders krijg je een overzicht van de oefenresultaten van jouw kind. Maak een eigen account aan om hiermee aan de slag te gaan.

Je kind aan jouw ouderaccount koppelen

Een school beslist zelf of ze de oudermodule activeert of niet. Als de school van je kind de oudermodule geactiveerd heeft, dan krijg je van de school voor elk van je kinderen een aparte oudercode. Zo koppel je jouw account aan dat van je kind.

Maxim2

Aan de slag met de oudermodule

Maxim3

Wanneer je account gekoppeld is aan dat van je kind, is het mogelijk om de resultaten en taken van je kind in Bingel op te volgen. Dit leggen we uit in de volgende filmpjes.

Help je ons door het invullen van deze korte enquête?

Scroll naar top