Het 'lees in uw kot' aanbod
op Bingel


Strips en luisterboeken in de boekenkast

De avi-strips blijven gedurende de volledige ‘lees in uw kot’ periode beschikbaar.

De strip van de dag wijzigt dagelijks. Het is dus niet mogelijk een strip van de voorbije dagen te lezen.

Typ ‘strip’ of ‘avi’ in het boekenkast-zoekvenster om de strip van de dag of de avi strips te bekijken … het lezen kan beginnen

Ook de luisterboekjes blijven tijdens de ‘lees in uw kot’ periode beschikbaar. 

Typ ‘luisterboek 1, 2 of 3’ in het boekenkast-zoekvenster en kies het gewenste luisterboekje. (onderaan staat welke zoekterm bij welk luisterboek hoort)

Strips op Bingel

Aanbod avi-strips (typ 'avi' in het zoekvenster)

Titel AVI-boekje Beschikbaar op Inhoud boekje
Junior Suske en Wiske: Stripverhaaltjes 27 maart 2020 Lees jij ook graag leuke verhalen? In dit boek vind je vier korte verhalen over Suske en Wiske.
Joep: Op z'n best 30 maart 2020 Deugniet Joep neemt je met zijn vriendjes Rolf en Vera mee naar zijn vrolijke wereldje. Houd je klaar voor zijn vele grapjes. Lachen maar!
Leren lezen met Jomme: Jom en de vliegende bol 15 april 2020 Jom en Fil gaan samen naar het huis van de professor. Maar niemand doet open. Dan horen ze een geluid in de tuin. Ze gaan snel kijken. Een boef zit aan het stuur van de vliegende bol.Hij neemt de professor mee. Jom en zijn vrienden volgen de bol. Ze moeten de professor redden!
Geheim agent G.Ruwel: Geen paniek! 15 april 2020 Ken jij de Geheim Monster Dienst? Neen? Maak dan kennis met G. Gruwel, hun beste geheime agent!
Leren lezen met Jomme: Jom in het bos 15 april 2020 jom gaat naar het bos. fil en pek gaan ook mee.in het bos mag pek los. hij ruikt aan een boom. dan ziet hij een haas. een haas? weg is pek! fil gaat op zoek. jom kijkt hem na. dan komt de mist...
Mijn vriend Grompf: Een harige makker 15 april 2020 De strips gaan over de hilarische belevenissen van Arthur en zijn huisdier, een enorme yeti. De yeti Grompf is zijn beste vriend. Arthurs ouders hadden een goudvis leuker gevonden.

Aanbod strips (typ 'strip' in het zoekvenster)

Titel strip Beschikbaar op Inhoud strip
Vertongen & Co: Kapitein Mark 7 mei 2020 De familie Vertongen erft een boot van een onbekende oom, de vergeten broer van pa Vertongen die men sinds lang verloren waande. Maar wanneer Mark en Paulien op onderzoek gaan, blijkt er met de boot en de vreemde bemanning van alles aan de hand te zijn...
Sisters: Zot veel geluk 8 mei 2020 Marine heeft een nieuwe bevlieging. Ze wil zichzelf zwaar op de proef stellen en om haar kansen te verhogen speurt ze naar een klavertjevier. Wendy ziet haar kansen dan weer somber in. Ze is ervan overtuigd dat Maxence haar links laat liggen en haar beste vriendin Sammie verkiest boven haar. Daar heeft ze flink de pest in. Het maakt haar bijna juist zo woedend als wanneer haar zusje haar dagboek steelt. Kortom, weer weinig kans tot verveling bij de Sisters!
De Buurtpolitie: De roze olifant 9 mei 2020 Alle hens aan dek voor de Buurtpolitie! Het populairste korps van Vlaanderen wordt met een hele reeks mysterieuze gevallen geconfronteerd. Het hele dorp staat in rep en roer, niemand lijkt te weten wat er aan de hand is. Een zak zand is zomaar uit de lucht komen vallen. Een hele hoop wasgoed dat te drogen hing, blijkt spoorloos verdwenen. En hoe zit dat met die roze olifant die de pastoor beweert gezien te hebben? Heeft hij te diep in zijn kelk gekeken? De agenten van de Buurtpolitie trekken op onderzoek uit. Aan de commissaris om dat allemaal in goede banen te leiden. Als dat maar goed komt!
Walhalla: Gevaarlijke streken 9 mei 2020 De toekomst oogt somber voor de bewoners van het eilandje Rvahr: de vulkaan staat op uitbarsten en dreigt het eiland te verzwelgen. Het Walhalla, het paradijselijke hiernamaals van de Vikingen, wenkt ... Terwijl de angst zich meester maakt van de dorpsgemeenschap, verkondigt de wijze Dahmar hen dat het Walhalla geen verzinsel is, maar een écht bestaand land. Samen met twee dappere krijgers - de nerveuze Rudolf en de rustige Brömur - scheept hij in voor een expeditie naar het beloofde land. Ze meren al snel aan op een onbewoond eiland. Althans dat denken ze, tot er een stam van mannen opduikt die allemaal vreemde ruitjesrokjes dragen ...
Tovenarij: Het ballet van de oude wijven 11 mei 2020 Drie heksen – Febris, Brygia en Sortilega – wonen in een oud huis en krijgen op een dag per abuis een baby van de koolplantage van de fee Titania... Deze babyfee, Hazel, schopt hun leven behoorlijk in de war, temeer omdat hun nicht Panacea, haar sukkel van een man Rex en hun dochter Hecate plotseling aan komen zetten. Rex is een kind van de moderne wereld en snapt niet dat er geen televisie is in het huis van de ouderwetse heksen. Hij besluit dan ook de beeldbuis bij hen te introduceren.
FRNK: De vuurdoop 12 mei 2020 Nu de stam van homo sapiens Frank eindelijk heeft aanvaard, is het tijd om zijn nieuwe adoptiefamilie wat beschaving bij te brengen. Hij is het beu om zijn tanden stuk te bijten op rauw vlees en probeert het stamhoofd te overtuigen om vuur te gebruiken. Maar zijn pogingen met houtsnippers en vuurstenen lopen uit op een sisser, tot grote hilariteit van de oermensen die niet echt moeten weten van technologische vooruitgang. Als het dan toch lukt, rookt hij de halve stam uit. Dat is de druppel voor het stamhoofd. Frank wordt weggestuurd en mag pas terugkeren als hij zich een volleerd jager toont.
Magic 7: Nooit alleen 13 mei 2020 In dit eerste deel gaat Leo, die met geesten kan communiceren, naar een nieuwe school. Hij komt al gauw in de verleiding om zijn bijzondere gave te gebruiken om zich te verdedigen tegen de kleine etters die de speelplaats terroriseren. Hij ontmoet er Farah, die haar lichaam deelt met een demonisch wezen en Hamelen, die de taal van dieren verstaat. Wanneer Leo onterecht van diefstal beschuldigd wordt, trekt het drietal op onderzoek uit. Tijdens hun speurtocht ontmoeten ze andere kinderen met bovennatuurlijke gaven.
Yakari: De Grote Adelaar 14 mei 2020 De kleine Sioux Yakari ziet in een droom Grote Adelaar. Hij zal hem "in het echt" terugzien op de dag dat het hem lukt op de vogel te lijken. Tevergeefs probeert Yakari te vliegen. Daarna redt hij zijn vriendinnetje Regenboog, dat door een moederpoema wordt aangevallen. Ten slotte bevrijdt hij de pony Kleine Bliksem, die bij een aardverschuiving bekneld is geraakt. Grote Adelaar geeft Yakari vervolgens een van zijn mooiste veren en onthult hem dat hij zijn totem is. De kleine Sioux zal ontdekken dat hij met alle dieren kan praten...
De Miekes: Zonnedorp op z'n kop 15 mei 2020 Flip is een geluksvogel. Nu Jommeke en Filiberke op reis zijn, mag hij op pad met de Miekes. Ze verzeilen bij professor Gobelijn maar die geeft niet thuis. Vreemd. Ze gaan op verkenning door zijn huis en in de kelder stuiten ze op een eigenaardig wezentje. Het lijkt op het ‘kopvoetertje’ waarin de professor zich ooit per abuis veranderde. Zijn experiment zette heel Zonnedorp toen in rep en roer.De dorpsbewoners vrezen een even grote knoeiboel als even later twee andere van die schepsels weten te ontsnappen. Gelukkig slagen de Miekes erin hen te vangen. Maar dan komt de gekke professor Helleborus vrij en hij schaakt een kopvoetertje. Tijd om de mouwen op te stropen! De hulp inroepen van Jommeke? Geen denken aan: de Miekes staan heus wel zelf hun mannetje!
De oorlog van de Lulu's: Het weeshuis 16 mei 2020 Lucas, Lucien, Luigi en Ludwig vormen een hechte kliek in het weeshuis van de abdij van Valencourt in het noorden van Frankrijk. Iedereen noemt het viertal de Lulu's. Zodra ze hun kans schoon zien, klimmen ze over de abdijmuur en gaan ze het bos in, op zoek naar avontuur en kwajongensstreken.
Harmony: Memento 16 mei 2020 Wanneer de jonge Harmony met geheugenverlieswakker wordt op een onbekende plek, heeft zemaar weinig dat haar kan helpen om haar situatie tebegrijpen: ze kent de naam van haar gastheer, hoortvreemde stemmen in haar hoofd én ze blijkt eennieuwgevonden aanleg voor telekinese te hebben.Ze zal snel haar geheugen moeten terug krijgen (Watis haar relatie met haar gastheer? Wie zijn die anderekinderen? Wat met het trainingskamp waar ze zichbevindt? Hoe komt ze aan haar bovennatuurlijkekrachten?) om het hoofd te bieden aan de gewapendestrijdkrachten die naar haar op zoek zijn. Harmony zit volvragen, maar de strijd lijkt al begonnen.

Luisterboekjes

Titel luisterboekje Zoekterm Geschikte leeftijd vanaf Inhoud luisterboekje
Muis en Draak - Ridder Muis luisterboek 1 7 jaar Muis heeft een zwaard en draagt een harnas. Ze is een ridder. Draak is gewoon Draak. Ridders vechten tegen draken. Maar Muis en Draak vechten niet. Ze zijn de beste vrienden. Samen beleven ze stoere en grappige avonturen. Dik boek voor eerste lezers. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Muis en Draak - Ridder Redder luisterboek 1 7 jaar Muis heeft een zwaard. Ze is een ridder. Draak is haar beste vriendin. De bazige Muis stelt het geduld van Draak dikwijls op de proef. Ze gaan samen op vakantie. Muis is sterk en zal de koffers dragen. Maar is dat wel een goed idee? Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Wie wil Loes? luisterboek 1 7 jaar Bo en Jo hebben een winkel vol dieren. Eén van hen is Loes de poes. Ze droomt van een eigen baasje. Maar niemand kiest Loes als huisdier. Andere katten zijn mooier dan zij. Ik moet slim zijn, denkt ze. Ze heeft een plan. ’s Nachts springt Loes uit haar kooi en glipt de badkamer binnen. Zal het plan werken? Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Allemaal praatjes! luisterboek 1 8 jaar Een boek met 15 gesprekken tussen twee dieren, zoals Olifant en Slak, Koe en Haas, Pinguïn en IJsbeer. Het zijn korte, filosofische beschouwingen over thema’s als doodgaan, verliefd zijn, mooi en lelijk, ... Soms grappig, soms ernstig, maar steeds gevat. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
De maan is overal luisterboek 1 8 jaar Rasha verliest haar zusje bij een explosie. Op een dag besluiten haar ouders om te vluchten. Hun thuisland is niet langer veilig. Het is een verschrikkelijke beslissing want iedereen die hun lief is, moeten ze achterlaten. De tocht is akelig en Rasha en haar ouders raken ook nog de paar spullen kwijt die ze wilden meenemen om zich in een nieuw land thuis te voelen. ’s Nachts kijkt Rasha naar de maan: die is bij haar, maar ook bij de mensen die achterbleven. De maan is overal. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Mike, gewoon Mike luisterboek 1 8 jaar Mike is pas 10, maar kan erg goed voor zichzelf zorgen. Nu ja, zo goed gaat het nu ook weer niet. Mike vergeet een heleboel dingen: zijn huiswerk, zijn zwemspullen, zijn agenda ... Zijn klasgenoten lachen hem uit en geven hem bijnamen. Mike wil gewoon Mike zijn en doet vreselijk zijn best om aan de verwachtingen van alle volwassenen te beantwoorden. Maar hoe meer hij zijn best doet, hoe meer het fout loopt.
Heks Miezamplie is bang luisterboek 2 8 jaar Heks Miezamplie doet in de herfst niets liever dan in de bladeren rollen. Ze vindt het ook heerlijk om op blote voeten door de tuin te lopen. Vaak ravot ze er met Pineute. Maar dat maakt heks Deeprie jaloers. Ze waarschuwt Miezamplie voor teken. Daar heeft Miezamplie nog nooit van gehoord. Ze wordt een beetje bang. Misschien vindt ze een oplossing in het zwarte magieboek? Dat is natuurlijk vragen om problemen. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
De lantaarnaansteker luisterboek 2 9 jaar Elke avond, als het donker wordt, steekt de lantaarnaansteker de lichten aan. Zo laat hij een spoor van licht na. Hij kijkt bij iedereen naar binnen. Hij ziet de jonge vrouw die alleen is, de vreemdeling die niemand begrijpt, het meisje dat wacht op haar papa, het oude koppel zonder kind … De lantaarnaansteker bedenkt een plan. Een plan dat licht brengt in donkere harten. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
Ik zie jou, zie jij mij? luisterboek 2 9 jaar Zie je de oude mevrouw en de man met de strik? En de hond met het grappige haar? En de jongen met de boekentas? Zie je ze? Blijf jij soms staan, zomaar op een plein, midden in de stad? Kijken naar wie en wat voorbijgaat? Langzaam of snelsnel? Een oude mevrouw, een bange man, een kindje, een hond, een vis … het leven ... Bijzonder, sfeervol prentenboek voor jong en oud. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
Help! Ik was op tv! luisterboek 2 9 jaar Janne morst bij het ontbijt melk over haar pyjama. Net wanneer ze haar natte kledij heeft uitgetrokken, gaat de bel. Dan maar snel een strandlaken om, denkt Janne. Voor de deur wacht haar een verrassing: de bekende tv-presentator Tony Kapsoni staat voor Jannes neus, met een cameraploeg. Voor Janne goed en wel beseft wat er gebeurt, gaat ze al viraal ... Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
Want een ezel is een voorbeeldig mens luisterboek 2 10 jaar Papa Albéric doet erg vreemd. Zou hij een vriendin hebben? Ook mama Lena gedraagt zich merkwaardig. Hun kinderen willen geen nieuwe ouder, noch stiefbroers en -zussen. Ze doen er dan ook alles aan om de relatie van hun ouders te saboteren … Dit verhaal toont hoe emoties hoog kunnen oplopen in nieuw-samengestelde gezinnen. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Frida's coole klimaatboek luisterboek 2 11 jaar In dit wervelende non-fictieboek lees je over de oorzaken en gevolgen van de klimaatopwarming. In heuse scrapbook-stijl toont Frida waarom er nu actie moet komen om onze planeet weer gezond te krijgen. Want het is onze toekomst die op het spel staat. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar.
De duif die niet kon duiken luisterboek 3 5 jaar Het is de dag van het afduiken. De jonge duiven zitten in de dakgoot en duiken één na één naar beneden. Telemark wacht met een bang hartje zijn beurt af. Hij is er zeker van dat hij niet zal slagen, als enige! Hoe wordt hij uiteindelijk toch een held? Een erg herkenbaar verhaal voor kinderen én hun ouders. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
De kleine koning luisterboek 3 5 jaar Op een nacht verschijnt er een ster boven Suthi, het land van de Kleine Wonderen. De ster leidt naar een machtige koning. Prins Sevi besluit de ster te volgen. Maar hij is niet de enige: een kleurrijke stoet soldaten, muzikanten en dieren gaat hem voor. Alleen prins Sevi ziet de ravage die ze achterlaten. Als hij al deze mensen helpt, heeft hij dan nog een geschenk voor de koning? Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
Het grote kleine monster luisterboek 3 7 jaar De papa van Edo jaagt op monsters: grote monsters met sterke klauwen en vuur uit hun neus. Vandaag gaat Edo voor het eerst mee. Maar als papa het bos in gaat, laat hij Edo toch achter in het dorp. Dat is gemeen! Edo is wel klein, maar hij kan best een monster vangen. Dus sluipt hij zelf het bos in. Daar vindt hij een klein monster ... Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Het meisje en de soldaat luisterboek 3 10 jaar Een warme novelle over de ongewone vriendschap tussen een blind meisje en een zwarte soldaat. Afwisselend vertellen zij over hun leven achter en aan de frontlinie. Wanneer de zwarte soldaat op een dag niet opdaagt, gaat het blinde meisje naar hem op zoek. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Min of meer per ongeluk luisterboek 3 10 jaar Bert houdt ontzettend veel van treinen. Zijn vader was machinist. Maar sinds hij verongelukt is, groeit Bert amper. Op school heeft Bert geen vrienden. Wanneer zijn spreekbeurt over treinen een flop wordt, beweert Bert dat hij een trein kan worden als hij dat wil. De andere kinderen lachen hem uit. Langzaam maar zeker wordt zijn voorspelling werkelijkheid! Over de magische kracht van de verbeelding. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Scroll naar top