Boektoppers voor het
lager onderwijs

Boektoppers leesboeken voor de lagere school

  • Leuke thema’s die aansluiten bij de leefwereld van het kind
  • Geschreven op het niveau van het kind
  • Kwaliteitsgarantie: VAN IN selecteert voor jou enkel de beste en mooiste kinderboeken
  • Themaboek in elk pakket van Boektoppers
  • Lage prijs: voor € 20 ontvang je 4 boeken + 1 luisterboek
  • Speelse opdrachten op bingel om het lezen nog leuker te maken
 
Bestel je Boektoppers via de school, dan betaal je als ouder geen verzendkosten. Vraag naar de Boektoppersfolder op jouw school.
Kan je geen Boektoppers bestellen via de school? Dan kan je eind augustus op onze webshop terecht  voor de Boektoppers van het schooljaar 2020-2021.

Boektoppers voor kleuters kan je als ouder via onze webshop kopen of via de school van je kind indien deze Boektoppers aanbiedt.
Informeer steeds eerst bij je school of dit zo is.

Leerjaar 1

kikker en de bal, Fiona Rempt & Noëlle Smit

In het Eikenbos wonen Mol, Eekhoorn, Kikker, Bever, Eend, Slak en Mier. Ze zijn supervrienden en beleven elke dag een avontuur.

een spook in de klas, Marianne Busser & Ron Schröder & Mark Janssen

De juf is boos, omdat ze geld kwijt is, er een hap uit een boek is genomen en er dropjes op de vloer liggen. Is er soms een spook in de klas?

Mus op de ski’s, Rian Visser & Alex de Wolf

Mus en Muis gaan naar de sneeuw. Ze huren ski’s. Muis kan het al goed. Mus ook? Dan dansen ze op het ijs. Er is ook een wedstrijd!

Joris en de draak, Annemarie Bon & Sandra Klaassen

In een ver land leefde eens een draak. Bij elke volle maan wilde hij een meisje of anders verwoestte hij het land. Op een dag koos hij de prinses. Wat nu?

Film leerjaar 1

Otto is een neushoorn

Topper vindt een magisch potlood. Daarmee tekent hij een neushoorn op een muur, maar ineens is de tekening verdwenen …

Leerjaar 2

De nieuwe kleren van de keizer, Annemarie Bon & Sandra Klaassen

De ijdele keizer van een land ver weg liet op een dag nieuwe kleren maken. Maar de stof was bijzonder: domme mensen konden ze niet zien …

Op stap met Sproet, Rian Visser & Margriet van Noort

Er is een nieuwe pony op stal. Hij heet Sproet. Iedereen wil op hem rijden, want Sproet ziet er lief uit. Maar is hij dat ook?

Een pittig soepje, Femke Dekker & Marieke Nelissen

In de Heksenkeet wonen vier gekke heksen, Sybil, Lidwien, Stella en Luna. Op een dag brouwt Sybil een soepje dat nét iets te pittig is!

Waar is Knor? Monique Berndes & Mark Janssen

Sem schrikt wakker van een enge droom over een man die Knor wilde stelen. Maar als hij in de schuur gaat kijken, is Knor écht weg!

Film leerjaar 2

Monky

Op een dag vindt Frank een echt aapje in de tuin van zijn ouders. Een opwindende reis brengt het gezin diep in de jungle van Thailand …

Leerjaar 3

Hier waakt oma, Stefan Boonen & Melvin

Elk jaar gaan de tien kleinkinderen een weekend bij oma logeren. Dat is geweldig, want samen met oma doen de kleinkinderen alles wat niet mag!

Verboden te lachen, Hilde Vandermeeren & Joris Ongena

Sinds de papa van Lief is verongelukt, bant haar mama alle leuke dingen uit hun leven. Maar de nieuwe buren zetten hun saaie leventje op zijn kop.

De Vliegende Hollander, Annemarie Bon & Sandra Klaassen

Lang geleden leefde in Zeeland een jongen. Zijn vader was een stoere zeeman. Op een dag vaart hij uit, maar hij komt niet meer terug …

Een kop als een tomaat, Wieke van Oordt & Elly Hees

Marc ziet vreselijk op tegen zijn spreekbeurt over het beroep kok. Hij neemt een kijkje in de pizzeria van chef Mario. Maar wat is daar aan de hand?

Film leerjaar 3

Een weekje weg

Cathy heeft het gevoel dat haar ouders haar niet echt zien. Op een dag sluipt ze weg in het woud. Ze bouwt een hut, vangt een vis …

Leerjaar 4

Op drift, Reinhilde Van Driel & Harmen van Straaten

Tijdens graafwerken scheurt een stuk rots met het huis van Elly op van de klif. Het huis komt stuurloos in open zee terecht …

Drakentanden doen geen pijn, Inge Misschaert & Richard Verschraagen

Ik ben Felix Bloem. Ik ben een draak. Overal om ons heen zijn er draken. Die kan je niet zien, tenzij je zelf een draak bent.

Elvis Watt – Een koffer met geld, Manon Sikkel & Annet Schaap

Elvis Watt is de rijkste jongen van het stadje Sonsbeek. Maar er zijn geen winkels meer waar hij iets kan kopen. Kan hij Sonsbeek nog redden?

Het gestolen sterrenstof, Geert Klaasen & Harmen van Straaten

Finns leven staat op zijn kop wanneer hij ineens ontwaakt in Dromenland. Hij ontdekt dat er sterrenstof gestolen wordt. Dromenland is in gevaar!

Film leerjaar 4

Cloudboy

Niilas woont bij zijn vader in de stad. Tegen zijn zin moet hij de zomer doorbrengen bij zijn moeder in Lapland, die hij nauwelijks kent.

Leerjaar 5 & 6

Alarm op Spitsbergen, Dixie Dancercoer & Reina Ollivier & Wilbert van der Steen

Emma, Svea en Antonio worden uitgenodigd op een miniklimaattop op Spitsbergen. Tijdens een expeditie worden ze in de gaten gehouden.

Wat ik niet wist van mijn vriendin, Katrien Vandewoude

Astrid is pas verhuisd en woont nu tegenover Zoë. Beide meisjes hopen vriendinnen te worden. Maar Astrid en Zoë hebben elk hun geheim.

Sam Smith en het duivelskruid, Jonas Boets

Wanneer Sam het lichaam ontdekt van de president-directeur-generaal Autumn wordt hij meteen verdacht van moord. Hoe lost hij dat op?

Het kleine paradijs, Jef Aerts

Ooit waren Lilita's ouders gelukkig samen. Tot haar moeder wegvluchtte en Lilita meenam. Als ze twaalf is, wil ze weten wie haar vader is …

Film leerjaar 1

Le voyage de Fanny

In 1943 vluchten de 13-jarige Fanny en haar jongere zusjes voor de oorlog door Frankrijk naar Italië. Maar zullen ze daar veilig zijn?

Scroll naar top