IJsbrekers

Breng wiskunde tot in de leefwereld van je leerlingen met IJsbrekers

Als juf of meester ben je vastbesloten om het plezier van rekenen door te geven. Maar het is niet eenvoudig om iedere leerling vanaf het begin mee te krijgen. Al te vaak lopen leerlingen vast door een gebrek aan inzicht of een goed begrip van rekentaal. Dat is net waar IJsbrekers van VAN IN jou en je klas kan helpen. IJsbrekers is immers gebaseerd op de ijsbergmethodiek: een heel nieuwe rekenaanpak.

Bergen beklimmen met IJsbrekers

IJsbergrekenen gaat uit van de metafoor van de ijsberg. Bekijk je enkel het topje, dan heb je geen enkele kennis over wat er onder het wateroppervlak zit. Zo gaat het ook bij je leerlingen: ze moeten soms dieper duiken om meer inzicht te krijgen. Wanneer ze dat eenmaal verwerven, is rekenen plots niet meer zo moeilijk. Met IJsbrekers vertaalde VAN IN de wetenschappelijke inzichten van ijsbergrekenen in een methode, die jou en je leerlingen zowel meer lesplezier als een hogere leerwinst biedt.

Meer wiskundig begrip en betrokkenheid voor elk kind

In de wereld van IJsbrekers gaan de leerlingen op ontdekkingstocht met de IJsbrekerboot. Jij bent hun kapitein en reikt hen de tools aan die ze nodig hebben om de tocht tot een goed einde te brengen. Met IJsbrekers ontdekken de leerlingen in elke laag verschillende manieren om tot aan het topje van de ijsberg te komen. Zo zet jij als leraar echt in op wiskundig begrip en betrokkenheid van elk kind.

Met IJsbrekers verzeker je je elke rekenles opnieuw van deze troeven

  • Sterke wiskundelessen dankzij het directe instructiemodel met veel aandacht voor goede verwoording door alle leerlingen.
  • Herhaalde leerkansen voor elke leerling door de spiraalsgewijze opbouw van leerinhouden.
  • Brede differentiatie door een meersporenaanpak waarbij alle leerlingen optimaal ondersteund en uitgedaagd worden.

Uiteraard is IJsbrekers zoals elke VAN IN-methode volledig geïntegreerd in Bingel. Adaptief oefenen, taken klaarzetten, digitaal of op papier differentiëren en evalueren: je kan het allemaal.

Ondersteuning voor een vlotte overstap

De heel nieuwe rekenaanpak van IJsbrekers vraagt van jou als leerkracht natuurlijk wel wat aanpassing. Gelukkig ondersteunt VAN IN je actief bij de implementatie in je klas met starterssessies, een Facebookgroep en tips en tricks van onze educatief adviseurs. Zo maak je de switch naar IJsbrekers en ijsbergrekenen zonder moeite. Juf Isabelle werkt al met IJsbrekers en is een grote fan: “Duidelijke opbouw volgens de lagen van de ijsbergdidactiek. Het werkboek is aantrekkelijk en er is een duidelijke opbouw van de oefeningen. Levende, concrete wiskunde aansluitend bij de leefwereld van de kinderen.”

Ben je benieuwd naar IJsbrekers? Schrijf je dan snel in voor de eerste virtuele VAN IN-dag op 10 maart, chat met het IJsbrekersteam en vraag een beoordelingspakket aan. Bovendien maakt elke aanwezige op 10 maart kans om een tablet te winnen.

Reageer hier en beschrijf in een dichterlijke lijn, hoe gezellig het in jouw klasje wel kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *