Inschrijven

Klik op onderstaande knop als je vragen wenst te stellen aan onze educatief adviseurs op onze extra VAN IN-dag op woensdag 19 mei van 13u tot 18u.

De digitale VAN IN-dag

De beurs van de digitale VAN IN-dag 2022 is gesloten. Tot volgend jaar!

Taal- & wiskundedagen

Geef je les met Rekensprong Plus en/of Tijd voor Taal of Tijd voor Taal accent?

We hadden je graag fysiek ontmoet op één van de 12 Taal- en wiskundedagen. Maar door de toch nog precaire coronasituatie willen we geen risico nemen en hebben we de Taal- en wiskundedagen op locatie geannuleerd. De presentatie die we daar voorzien hadden, kan je volgen op de digitale VAN IN-dag. We nodigen je dan ook graag uit op de digitale VAN IN-dag.

Sessies

Reken Maar!

Lesgeven op maat: een persoonijke aanpak voor elk kind op elk niveau. In Reken Maar! vind je een rijk aanbod voor zorg op alle niveaus, inzetbaar zoals jij wil.  

Reken Maar!:  

 • Differentiatie op alle niveaus. 
 • Rekenplezier voor élke leerling. 
 • Aandacht voor de persoonsgebonden ontwikkeling. 
 • Fantastische materialen, zowel op papier als digitaal, die je naar keuze flexibel kan inzetten in je klaseigen situatie. 

Bekijk de verschillende korte presentaties en ontdek hoe Reken Maar! je kan helpen bij je wiskunde-lessen.

Gebruik je Rekensprong Plus in je klas? Dan is er voor jou een specifieke presentatie die je kan volgen.

TALENT

TALENT maakt je taalles samenhangend, functioneel, coöperatief en leuk. Zo wordt elke leerling taalvaardig! 

 • Een unieke taalmethode met sterke en rijke taalvaardigheidslessen; 
 • Leesplezier en gedifferentieerd lezen als rode draad; 
 • Linken met andere leergebieden; 
 • Brede zorg: aandacht voor alle niveaus; 
 • Digitaal sterk ondersteund. 

Bekijk de verschillende korte presentaties en ontdek hoe TALENT jouw leerlingen weer zin in taal kan doen krijgen.

Gebruik je Tijd voor Taal of Tijd voor Taal accent in je klas? Dan is er voor jou een specifieke presentatie die je kan volgen.

IJsbrekers

 • Sterk rekenonderwijs vanaf de derde kleuterklas 
 • Spriaalsgewijze opbouw van leerinhouden in samenhangende modules 
 • Conform de didactische cahiers van het GO!
 • Een superleuke methode met een fantastisch leerresultaat 

 En nog zoveel meer  … dus schrijf je zeker in voor deze presentatie en kom alles te weten over IJsbrekers, dé wiskundemethode volgens de ijsbergrekenen-didatiek. 

Ik lees met hup en aap

Dankzij het lettergroeplezen (Directe SysteemMethodiek) komen leerlingen veel sneller tot echt lezen en zijn er beduidend minder uitvallers. Met de klaspoppen hup en aap is lees- en leerplezier gegarandeerd! 

 • Al snel echte boekjes lezen; 
 • Een creatief en speels leerproces; 
 • Nieuw: extra leessporen voor taalsterke kinderen en kinderen die bij de start van het eerste leerjaar al kunnen lezen; 
 • Inspirerende materialen; 
 • Digitaal sterk ondersteund. 

Bekijk de verschillende korte presentaties en ontdek hoe hup en aap jouw leerlingen kunnen ondersteunen en motiveren bij het leren lezen. 

Lezen

Lezen: zo wakker je de leesvaardigheid en het leesplezier van je leerlingen aan!  

 • Nieuw – Tekstduikers (close reading) 
  Begrijpend lezen met non-fictieteksten, gekoppeld aan je WO-thema’s, twee vliegen in één klap! Dieper duiken doet teksten beter begrijpen. 
 • BiB-BoX: een uitgebreide bibliotheek, zowel op papier als digitaal, om alle kinderen aan te spreken op hun leesniveau. 
 • Nieuwsbegrip: begrijpend lezen met het nieuws van de dag. Elke week een actua-tekst op drie niveaus. Verhoogt het begrijpend lezen én de kennis van de wereld. 
 • Boektoppers: elk jaar een fantastische selectie van bekende en bekroonde kinderboeken. Goed voor je school- of klasbibliotheek, maar ook ideaal om de kinderen thuis aan het lezen te krijgen.   
 • Bingel Boekenkast: een digitale bibliotheek met een schat aan boeken die voor je leerlingen geselecteerd worden op basis van hun leesniveau. Daar bovenop biedt de Bingel Boekenkast opdrachten vóór het lezen (leestechniek en woordenschat), ondersteuning tijdens het lezen en oefeningen op verhaalvolgorden en leesbegrip na het lezen. 

Volg de verschillende presentaties en kom te weten hoe onze leesmaterialen kunnen bijdragen tot een hogere leesvaardigheid en meer leesplezier bij jouw leerlingen. 

Bingel Zorg en Evaluatie

Met de modules Bingel  Evaluatie en Zorg kan je op een eenvoudige manier breed evalueren en je leerlingen opvolgen. De modules zijn heel gebruiksvriendelijk opgebouwd voor de leerkrachten. In korte video’s krijg je een overzicht van de mogelijkheden. 

Inschrijven

Klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de digitale VAN IN-dag.

Leermiddelenbeurs

Leermiddelen-beurs

Bezoek op de VAN IN-dag ook de leermiddelenbeurs. Alle leermiddelen die we op de VAN IN-dag presenteren, hebben daar een eigen stand. De leermiddelenbeurs is doorlopend toegankelijk van 23 maart tot 22 april.

Op de verschillende stands kan je terecht voor: 

 • Het aanvragen van een beoordelingspakket of een proeflicentie (voor Bingel Zorg & Evaluatie). 
 • Het stellen van je vragen. Op de live VAN IN-dag op 23 maart worden die via live chat door de educatief adviseurs beantwoord.  
 • Het bekijken van filmpjes. 
 • Het downloaden van verschillende documenten

Veelgestelde vragen

Voor technische vragen over het platform kun je een e-mail sturen aan support@ubivent.com. Voor alle andere vragen kun je terecht aan de infobalie of aan de specifieke leermiddelenstand op de leermiddelenbeurs. Je kunt ook steeds een e-mail sturen aan mailbasisonderwijs@vanin.be.

Het platform werkt het beste met Firefox of Google Chrome. Gebruik steeds de laatste versie van één van deze internet browsers.

Er zijn geen algemene problemen met de transmissie van de video vanuit het platform. Heb je al geprobeerd een andere browser te gebruiken? Het kan zijn dat jouw firewall de video blokkeert. Soms is dit alleen het geval bij bepaalde browsers en kan dit het probleem oplossen. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met support@ubivent.com.

Er zijn geen algemene problemen met de transmissie van de video vanuit het platform. Het klinkt alsof jouw internetverbinding onstabiel is. Ben je met het internet verbonden via wifi? Zo ja, kun je een verbinding krijgen via een netwerkkabel? Dit helpt meestal om een betere verbinding te krijgen.

Er zijn geen algemene problemen met de transmissie van de video vanuit het platform. Kun je alstublieft controleren of je geluid kunt horen door een video op YouTube te bekijken? Als je ook geen audio kunt horen op YouTube, moet er een algemeen probleem zijn met jouw luidsprekers. In dit geval kun je proberen om het volume van jouw luidspreker te verhogen of een hoofdtelefoon te gebruiken. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met support@ubivent.com.

Nee, je hoeft geen software te downloaden om het platform te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot internet en een van de volgende browsers: Firefox of Google Chrome.

Ga naar de gewenste stand. Wanneer een medewerker van VAN IN beschikbaar is, verschijnt zijn of haar avatar achter de balie. Je kunt op de avatar klikken en vervolgens een chat met hem of haar beginnen.

Wij verlenen toegang tot alle presentaties en de leermiddelenbeurs tot het einde van het schooljaar. Je kunt daarvoor dezelfde log-in gegevens gebruiken.

Op 10 maart bieden we een live chat aan waarin je live schriftelijk jouw vragen kunt stellen aan de medewerkers van VAN IN. De medewerkers zijn beschikbaar aan de respectievelijke stand binnen de leermiddelenbeurs.

Om je in de virtuele omgeving te verplaatsen, heb je maar een paar klikken nodig. Nadat je bent ingelogd op het platform begin je altijd in de centrale ruimte, van daaruit heb je een paar opties om je te verplaatsen:

 • Als je gewoon met je muis over het scherm beweegt, zul je een paar klikbare items zien. Als je op een deur klikt, kom je in een andere kamer
 • Navigatie: links onderaan vind je de knop ‘Navigatie’, als je daarop klikt verschijnt er een klein menu met een paar verschillende zalen om uit te kiezen. Klik op de zaal die je wenst te betreden en je komt er onmiddellijk.
 • De terug-pijl en de home-knop: linksboven vind je nog twee icoontjes: de terug-pijl brengt je terug naar de vorige zaal waar je was en de home-knop brengt je altijd terug naar de centrale ruimte.

Zodra je voor de eerste keer een stand binnengaat, of daar een chatvenster opent, start een korte tutorial die de functies kort uitlegt. Je kunt deze tutorial op elk moment verlaten via “Close tutorial”. In de standen kun je documenten openen en opslaan, maar ook video’s afspelen of chatten met een VAN IN medewerker. Gewoon even rondklikken!

Scroll naar top