Tips bij de instructiefilmpjes.

Instructiefilmpjes bij Reken Maar!

Hoe gebruik ik de instructiefilmpjes?

Via de differentiatiemodule van Reken Maar! heb je toegang tot een rijk aanbod van meer dan 250 instructiefilmpjes. Deze filmpjes helpen jouw leerlingen bij het herhalen of opfrissen van verschillende onderwerpen en rekenmoeilijkheden.  Zo zorgen ze voor extra leerrendement en dragen ze bij tot motiverend en gepersonaliseerd wiskundeonderwijs.

Je kan de instructiefilmpjes op de volgende manieren inzetten:

Waar vind ik als leerkracht de instructiefilmpjes terug?

Wij koppelden de instructiefilmpjes meteen aan de juiste les in het bordboek. Zo ben je tijdens het voorbereiden en het geven van jouw lessen slechts één klik verwijderd van het juiste filmpje. Je kan hiervoor klikken op het juiste icoontje.

Icoon_Filmpjes

Via de zijwerkbalk van het bordboek heb je, zoals op de foto hiernaast, onmiddelijk toegang tot alle instructiefilmpjes in jouw bordboek. 

Is er een overzicht van de instructiefilmpjes?

Ben je op zoek naar een specifiek instructiefilmpje, maar vind je het niet terug in het bordboek? Download dan zeker het handig overzicht van Bingel! 

Door via de tabs onderaan het bestand het juiste leerjaar te selecteren, zie je in één oogopslag waar alle instructiefilmpjes aan bod komen!

Waar vinden mijn leerlingen de instructiefilmpjes terug?

Via het Bingeleiland hebben leerlingen toegang tot de instructiefilmpjes  van hun leerjaar. Deze vinden ze heel eenvoudig terug door te klikken op Reken Maar! en door te klikken naar de instructiefilmpjes. Op deze manier kunnen ze de filmpjes zowel thuis als in de klas zelfstandig (her)bekijken. 

Wanneer een leerling (vrij) aan het oefenen is op Bingel en het toch even moeilijk gaat, krijgen ze automatisch het bijhorende instructiefilmpje te zien als feedback bij de oefenreeks. Op deze manier helpt Bingel jouw leerlingen terug op weg!

TIP: Het is mogelijk om de instructiefilmpjes van andere leerjaren op het Bingeleiland van jouw leerlingen te plaatsen. Klik hier om te ontdekken hoe je dit kan doen.

Toch nog een vraag? Stel ze dan rechtstreeks aan het Reken Maar!-team via rekenmaar@vanin.be

Scroll naar top