welkom in de Bingel Boekenkast!

Jeugdboekenmaand bij VAN IN:
welkom in de Bingel Boekenkast!

In maart is het weer Jeugdboekenmaand en dat moet gevierd worden! Speciaal voor de gelegenheid stelt VAN IN de Bingel Boekenkast open voor alle scholen en leerlingen met een bingelaccount! Zo heeft iedereen in één klap een hele maand lang toegang tot een grote digitale boekenkast waar leerlingen op het voor hen meest geschikte leesniveau kunnen lezen.

Eindeloos leesplezier

De Bingel Boekenkast is een verzameling van boekjes uit de BiB-BoX en de verhalen die speciaal geschreven zijn voor onze methodes ik lees met hup en aap en TALENT. Ze behandelen een brede waaier aan thema’s en zijn afgestemd op het leesniveau van jouw leerlingen.

  1. ik lees met hup en aap
    De leessets van ik lees met hup en aap bevatten maar liefst 30 leesboekjes met verhalen die zijn opgebouwd volgens de letters en clusters die de leerlingen op dat moment hebben aangeleerd. Zo kunnen ze al na een paar weken leesonderwijs echte boekjes lezen. In de Bingel Boekenkast heb je toegang tot leesset A, een basisset met vijftien titels, en leesset B, met vijftien titels voor remediëring en verrijking.

  2. De Talentbib
    Niet minder dan 41 bekende Vlaamse jeugdauteurs schreven speciaal voor TALENT een jeugdboek. Zij schreven het verhaal, dat gelinkt is aan het taalthema, uit op verschillende leestechnische niveaus. De verschillende versies kunnen via de Bingel Boekenkast gelezen worden. Bingel kiest automatisch de meest geschikte versie op basis van het bij de leerlingen ingestelde avi-niveau.

  3. De BiB-BoX
    In elke klas zijn er grote verschillen in leesvaardigheid. Daarom biedt BiB-BoX een verzameling boekjes aan van verschillende avi-niveaus. Naast drie ‘standaard’ BiB-BoXen voor leerjaar 1, 2 en 3-4 zijn er bovendien ook twee BiB-BoXen specifiek voor differentiatie. Zo kan een sterke lezer uit een laag leerjaar een boek lezen met een hoger avi dat inhoudelijk toch aangepast is aan zijn of haar leeftijd. En ook omgekeerd: een leerling uit een hoog leerjaar die worstelt met lezen, kan een laag avi-boekje kiezen dat hem of haar wel aanspreekt. De boeken uit de BiB-BoX zijn tijdens de Jeugdboekenmaand digitaal beschikbaar op Bingel voor iedereen met een bingelaccount.
  Meer weten over de BiB-BoX?

Een hart voor lezen én leren

Het leesaanbod in de Bingel Boekenkast is op zich al uniek, maar het wordt nog beter als Bingel automatisch boekjes aanbiedt op het geschikte leesniveau. Dat is heel eenvoudig: vul het avi-niveau van je leerlingen in en de Bingel Boekenkast zet automatisch de geschikte boekjes klaar in de boekenkast van je leerlingen. Bovendien krijgen ze in Bingel bij elk boekje vóór het lezen oefeningen op correct lezen en woordenschat, na het lezen oefeningen op tekstbegrip en tijdens het lezen de nodige leesondersteuning.

Zin in een virtueel bezoekje van een jeugdauteur?

De verhalen uit de Talentbib zijn geschreven door de beste Vlaamse jeugdauteurs. In elk thema staat één jeugdauteur centraal. Voor de helft van deze auteurs hebben we leuke filmpjes opgenomen waarin ze zichzelf voorstellen en iets vertellen over het boek dat ze geschreven hebben voor TALENT. De andere helft stelt zich voor in een vriendenboekje. 

We hebben voor elk leerjaar een auteursfilmpje uitgelicht. Heb je zin in een kort virtueel klasbezoek? Je vindt het filmpje voor jouw leerjaar op de pagina van TALENT: klik gewoon door naar het leerjaar van je keuze, ga naar de Talentbib en bekijk het filmpje. 

Kies hier je leerjaar en klik door naar de Talentbib.

bingel

Ontdek onze favorieten.

Jeugdboekenmaand écht vieren? Wij selecteerden per type BiB-BoX alvast onze vijf favoriete boekjes. Echte aanraders om het leesfeest in je klas op gang te brengen. Veel leesplezier!

bib-box-1
Onze favorieten: AVI-niveau:
Spek voor Stien M3
Een dief in de hut M3
De vlieger van Saar M3
Beer wil een lief M3
Spelen met Lola M3
Onze favorieten: AVI-niveau Spek voor Stien M3 Een dief in de hut M3 De vlieger van Saar M3 Beer wil een lief M3 Spelen met Lola M3
Onze favorieten: AVI-niveau:
Eendensoep M4
Miel wil een pakje M4
De stoute schoenen van Sam M4
De toppasser E4
Juf Lief is een dief M4
VI_Blog_jeugdboekenmaad_favorieten_subimage_600x400_1-21
Onze favorieten: AVI-niveau:
James Hond E6
Karola’s kattencircus M6
De verdwenen circusballetjes M7
De wedstrijd met monster M4
Hektor is verliefd M6
bingeel
Onze favorieten: AVI-niveau:
Piraat Peeters M6
Stella is een ster M5
Vampiers en vleermuizen M6
Zilver M6
De beste dief ter wereld M6
Bingel
Onze favorieten: AVI-niveau:
De reis van Oskar M6
Het spookschip E4
Zeemeerman M7
Knuffels E4
Diep E6

Benieuwd naar alle BiB-BoXen en boekjes?
Ontdek ze allemaal op onze BiB-BoX-pagina én in de Bingel Boekenkast.

Reageer hier en beschrijf in een dichterlijke lijn, hoe gezellig het in jouw klasje wel kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *