Leermiddelen

De leermiddelen die we met veel passie voor jou ontwikkelen, helpen je om in de dagelijkse praktijk in te spelen op de behoeftes van individuele leerlingen.
We bieden je leermiddelen aan waarmee je het verschil kan maken. Leermiddelen die zorgen voor betere resultaten, voor hogere motivatie én die je tijd besparen.

wiskunde

Reken Maar!

Met Reken Maar! krijg je de beste ondersteuning bij het gepersonaliseerd leren en lesgeven. Er is een uitgebreid materialenaanbod, zowel voor het basisniveau als voor de remediëring en verrijking. Je kunt tevens rekenen op een sterke digitiale ondersteuning. Jij bepaalt zelf hoe je het inzet.

extra info

Referenties

IJsbrekers

Onze methode wiskunde volgens de ijsbergmethodiek. IJsbrekers streeft naar het flexibel en met inzicht oplossen van wiskundeproblemen.

Nederlands - aanvankelijk lezen

Samen zorgen hup en aap voor grote taalsprongen. Leerlingen leren op eenvoudige manier sneller écht lezen. Dankzij uitnodigend lesmateriaal en een optimale ondersteuning van de leerkracht, gaat de hele klas vlot aan de haal met taal.

extra info

Referenties

Nederlands - taal

TALENT

TALENT maakt je taalles samenhangend, funtioneel, coöperatief en leuk. Zo wordt elke leerling taalvaardig! TALENT is een taalvaardigheidsmethode die de leerlingen en leraren maximaal ondersteunt. TALENT biedt motiverende contexten in uitgewerkte thema’s met linken naar andere leergebieden. TALENT zet bovendien volop in op coöperatieve werkvormen zodat leerlingen en leraren samen taal maken.
extra info

Tijd voor Taal accent - Taal

Duizenden leerkrachten brengen vol enthousiasme taalonderwijs op maat van hun leerlingen, gesteund door het sterke organisatiemodel, de interactieve en coöperatieve werkvormen, de motiverende contexten en de uitdagende taakgerichte opdrachten van Tijd voor Taal accent.

extra info

Nederlands - spelling

TALENT - Spelling

TALENT maakt je taalles samenhangend, funtioneel, coöperatief en leuk. Taalvaardigheidsonderwijs met geïntegreerd spellingsonderwijs.

extra info

Tijd voor Taal accent - Spelling

Tijd voor Taal accent – Spelling biedt alle instrumenten die je als leerkracht nodig hebt om efficiënt en gedifferentieerd spellingonderwijs te geven. Er werd een brede waaier aan materialen ontwikkeld om alle leerlingen te ondersteunen in hun leertraject binnen spelling.

extra info

Nederlands - schrift

Handschrift D'haese.nu

Volledig vernieuwde en geactualiseerde versie van Handschrift D’haese. De lessen schrift worden zoveel leuker! Met meer zorgelementen  om zwakke schrijvers te ondersteunen. Het letterbeeld werd niet gewijzigd, enkel de hoofdletters werden lichtjes aangepast.

karakter

De nieuwe Vlaamse schrijfmethode die leerlingen op een motiverende manier vloeiend en duidelijk leert schrijven. De leerling leert op zijn eigen tempo, aan de hand van differentiatie, schrijven in mooie ronde letters.

Nederlands - lezen

BiB-BoX

Samen met de beste Vlaamse auteurs en illustratoren ontwikkelden we een verrassend leesconcept waarbij papier en digitaal elkaar perfect aanvullen. Vijf leesboxen met 121 schitterende verhalen voor alle leesniveaus, inclusief leesondersteuning. Verhalen met heel veel aandacht voor interculturele en rolpatroondoorbrekende contexten en uitgebreide differentiatiemogelijkheden.

Nieuwsbegrip

Beter begrijpend leren lezen met het nieuws van de dag.
Nieuwsbegrip biedt wekelijks teksten en opdrachten op drie niveaus over de actualiteit. Leerlingen oefenen op het begrijpend lezen van informatieve teksten door de leesstrategieën te trainen én krijgen meer interesse voor het nieuws en de wereld om hen heen.

Wil je graag meer leren over Nieuwsbegrip? Bekijk dan hier de webinar!

Boektoppers

Tijd voor Taal accent – Spelling biedt alle instrumenten die je als leerkracht nodig hebt om efficiënt en gedifferentieerd spellingonderwijs te geven. Er werd een brede waaier aan materialen ontwikkeld om alle leerlingen te ondersteunen in hun leertraject binnen spelling.

Frans - taalinitiatie

Oh la la

Oh là là

Oh là là ! biedt unieke materialen voor taalinitiatie Frans voor de derde kleuterklas en het eerste tot en met het vierde leerjaar. De beeldende verhalen, meeslepende liedjes en speelse muzische activiteiten vormen een leuke kennismaking met de Franse taal en maken kinderen spelenderwijs enthousiast voor vreemde talen.

extra info

Frans

Eventail Junior En Action

Éventail-junior En action

Sterke structuur en didactische opbouw, aangevuld met tal van nieuwe troeven.
extra info

Zoufff!

Ons nieuwste leermiddel Frans, aangepast aan de hedendaagse (en toekomstige) noden van jou als leerkracht. 

wereldoriëntatie

Op verkenning

Op verkenning

Sterke structuur en didactische opbouw, aangevuld met tal van nieuwe troeven.
extra info

godsdienst

Tuin van heden

Tuin van heden.nu

Wij hebben ons oor te luisteren gelegd bij meer dan 1200 leerkrachten vrij onderwijs en 110 bijzondere leermeesters rooms-katholieke godsdienst. Dankzij hun inbreng hebben wij Tuin van Heden kunnen omspitten tot Tuin van Heden.nu. Een inspirerende godsdienstmethode voor kinderen en leerkrachten van NU!
extra info

muziek (DKO)

Tringel mee!

Tringel mee!

Tringel mee! is de opvolger van Doe je mee? AMV.