Nieuwsbegrip is jarig!

Tien! Zoveel kaarsjes staan er deze maand op de verjaardagstaart van Nieuwsbegrip! En om dat te vieren, krijgen alle leerlingen (en hun leerkrachten) dit schooljaar in het begin van elke maand een extra bij hun Nieuwsbegrip-les: telkens twee pagina’s leuke en interessante taalactiviteiten voor de hele klas. 

De eerste ‘spread’ verschijnt deze week en biedt je meteen een primeur aan: een interview met Dieter uit de Vlaamse serie ‘Thuis’. Wat hij met Nieuwsbegrip te maken heeft? Meer dan je denkt, maar hij vertelt het je graag zelf. En ook je leerlingen krijgen deze week hun eerste spread, een heel lekkere zelfs. Beide spreads kun je onderaan deze pagina in primeur downloaden.

Gratis webinar: begrijpend lezen met actuele teksten

Het is bijna zover. Voor het tweede jaar op rij organiseert uitgeverij VAN IN een webinar over Nieuwsbegrip, begrijpend lezen met actuele teksten. Vorig jaar namen er 185 leraren aan deel en… ze bleven allemaal geboeid zitten luisteren, tot de laatste minuut. Reden te meer om dat nummer nog eens over te doen, vonden wij. Noteer alvast 17 november in je agenda! Inschrijven doe je via deze link.

“Jim, de politiehond, daar spreken ze nu nog over”

“Het leukste onderwerp? Dat van Jim, de politiehond, daar waren alle kinderen in de klas dol op!” Aan het woord is meester Marco van basisschool ’t Klepperke in Balen. Hij was er tien jaar geleden al bij, toen zijn school mee instapte in de try-out van Nieuwsbegrip. 

Nu, tien jaar later, blijft hij even enthousiast. Zijn collega, juf Isabelle, knikt. “En elke week is het een ander onderwerp. Daardoor hebben de kinderen geen tijd om begrijpend lezen saai te vinden.” Wat deze ervaren Nieuwsbegrippers nog meer te vertellen hebben? Dat verneem je hier.

Proeflicentie

Maakte je nog geen kennis met Nieuwsbegrip? Probeer de methode gratis uit. Vier weken lang krijg je elke week een nieuwe leestekst over een actueel onderwerp en dat op drie leesniveaus. Differentiëren à la carte. De begrijpend-leesopdrachten, oplossingen en een handleiding krijg je erbij, zo kun je meteen aan de slag. Neem vrijblijvend een proeflicentie voor je school.

Reageer hier en beschrijf in een dichterlijke lijn, hoe gezellig het in jouw klasje wel kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *