Ondersteuning bij: IJsbrekers

Tips bij de instructiefilmpjes

De inhoud van de rekenleerstof komt in de instructiefilmpjes van IJsbrekers op een duidelijke en speelse manier aan bod. Leerlingen kunnen via Bingel de instructiefilmpjes ook thuis raadplegen. In deze tip duiden we graag hoe je de instructiefilmpjes verder kan inzetten in jouw klaspraktijk!

Een aangepast aanbod instructiefilmpjes

Met IJsbrekers heb je momenteel toegang tot een rijk aanbod van meer dan 75 instructiefilmpjes

Met deze filmpjes help je jouw leerlingen bij het herhalen en opfrissen van verschillende onderwerpen en rekenmoeilijkheden. Zo zorgen ze voor extra leerrendement en dragen ze bij tot motiverend en gepersonaliseerd wiskundeonderwijs!

Je kunt de instructiefilmpjes inzetten als pre-teaching, tijdens de les of ze thuis laten gebruiken om huiswerk te maken en lessen te leren. Bovendien kan je de filmpjes eenvoudig klaarzetten als een taak op Bingel.

Voorbeeld leerjaar 1

Voorbeeld leerjaar 2

Waar vinden we de instructiefilmpjes terug?

Via het Bingeleiland (voor de leerling)

Via het Bingeleiland hebben leerlingen toegang tot de instructiefilmpjes van hun leerjaar. Deze vinden ze heel eenvoudig terug door te klikken op Reken Maar! en door te klikken naar de instructiefilmpjes. Zo kunnen ze de filmpjes zowel thuis als in de klas zelfstandig (her)bekijken. 

Wanneer een leerling (vrij) aan het oefenen is op Bingel en het toch even moeilijk gaat, krijgen ze automatisch het bijhorende instructiefilmpje te zien als feedback bij de oefenreeks. Ook op deze manier helpt Bingel jouw leerlingen terug op weg!

Via het bordboek (voor de leerkracht)

De instructiefilmpjes werden meteen aan de juiste les in het bordboek voor jou gekoppeld. Zo ben je tijdens het voorbereiden en het geven van jouw lessen slechts één klik verwijderd van het juiste filmpje. Hiervoor klik je op het blauwe icoon bij de les.

Icoon_Filmpjes

Bovendien heb je via de zijwerkbalk van het bordboek onmiddelijk toegang tot alle instructiefilmpjes van dat bordboek.

Meer tips zoals deze lezen?

Benieuwd welke specifieke tips we nog meer hebben uitgewerkt? Bezoek dan onze specifieke ondersteuningspagina bij IJsbrekers voor meer tips zoals deze.

Gestart met een nieuw leermiddel?

Starten met een nieuwe methode vraagt om de nodige inwerktijd. Toch sta je er niet alleen voor! Wij ondersteunen jou doorlopend met handige tips en tricks.