Ondersteuning bij: ik lees met hup en aap

Waar vind ik mijn leermaterialen op Bingel?

Bang om te verdwalen op Bingel? Op zoek naar een specifiek document? We loodsen je graag even door Bingel zodat je vlot van start kan gaan.

Heb je nog geen toegang tot de toets van thema 1?

Dit komt omdat er bij de start van het schooljaar nog geen leerlingen werden gekoppeld aan jouw klasgroep. Hiervoor neem je best contact op met de Bingelbeheerder van jouw school (meestal de ICT-coördinator).

We helpen jullie graag op weg en delen daarom graag de toets van thema 1 met jullie. Zo kunnen jullie aan de slag met de voorbereiding van het eerste evaluatiemoment.

Het startscherm op Bingel

Na het aanmelden kom je als leraar, directie of schoolbeheerder op het startscherm terecht. Hier krijg je een overzicht van alle verschillende functies in Bingel. In deze tip zoomen we in op drie functies die je wellicht het meeste zal gebruiken: het dashboard, de leermiddelen en het eiland.

Dashboard

dashboard

Het dashboard is je persoonlijke pagina met een overzicht van je leerlingen, hun leeractiviteiten en jouw recent geopende bordboeken.

Leermiddelen

leermiddelen
Achter deze tegel vind je alle digitale materialen bij ik lees met hup en aap die je tijdens het schooljaar zal gebruiken.

Hoe gebruik ik het bordboek?

Via Bingel heb je vanaf elke computer met een internetverbinding toegang tot jouw bordboeken. Zo heb je elke les opnieuw jouw digitale materialen snel bij de hand. De bordboeken zijn opgedeeld per werkschrift, zodat je elke les opnieuw eenvoudig naar de juiste bladzijde navigeert.

Video afspelen

Waar vind ik mijn leermaterialen op Bingel?

Video afspelen

Via Bingel heb je vanaf elke computer met een internetverbinding toegang tot jouw bordboeken. Zo heb je elke les opnieuw jouw digitale materialen snel bij de hand. De bordboeken zijn opgedeeld per werkschrift, zodat je elke les opnieuw eenvoudig naar de juiste bladzijde navigeert.

 

In de startkatern van de handleiding delen we heel wat praktische tips en overlopen we stap voor stap hoe je met Reken Maar! aan de slag gaat.

Met je Bingel-account heb toegang tot de volledige handleiding van Reken Maar!. Deze vind je hier samen met de nodige kopieerbladen terug. Je zal merken dat we deze documenten per blok hebben opgedeeld: dit deden wij voor jouw gebruiksgemak.

Organiseer jij bij het begin van het schooljaar een klasvergadering? Wij bieden een kant-en-klare ouderpresentatie aan die je bij het begin van het schooljaar kan gebruiken. Een aanrader!

Bij de downloads vind je verschillende overzichten terug die je helpen bij het voorbereiden van jouw lessen. Zo vind je hier onder andere:

  • Een jaarwerkplan voor het huidige schooljaar. Aangezien Reken Maar! sterk inzet op differentiatie en remediëring, voorzien we per blok steeds tot 3 weken onderwijstijd. Hoe we dit concreet inplannen voor het huidige schooljaar, vindt u terug in het jaarwerkplan.

  • Een inhoudsoverzicht van Reken Maar! 1 tot en met 6 en een overzicht van de leerlijn bij elke lessenreeks. Om tot een samenhangend onderwijsaanbod te komen, hanteren we in Reken Maar! een doorlopende leerlijn doorheen de basisschool. Om dit te bereiken, hebben we de eindtermen en leerplandoelen vertaald in duidelijke lesdoelen. Die staan garant voor een verticale doorstroming van leerjaar 1 tot leerjaar 6 en een doordachte spreiding van de leerstof over de leerjaren.

  • Een overzicht van alle oefeningen (zowel op papier als digitaal) op Bingel.

  • Een handig overzicht van alle instructiefilmpjes bij Reken Maar! en waar je deze terugvindt.

In dit document lijsten we een aantal voorbeelden op van ideeën en werkwijzen in een graadklas. Maak daaruit jouw keuze of zie wat werkt in jouw klas. Een combinatie van een aantal eenvoudige tips of ingrepen maakt het vaak al haalbaarder om aan de slag te gaan.

eiland

Eiland

Op deze pagina beschik je over alle mogelijkheden de Bingelomgeving in te stellen op maat van elke leerling.

Zo stel je met enkele klikken een digitale taak samen, volg je de oefenresultaten van jouw leerlingen op, geef je hen feedback op maat en kan je het eiland aanpassen op maat van jouw klasgroep.

Benieuwd hoe je Bingel helemaal op maat van jouw onderwijs kan instellen? Download dan zeker onze gratis handleiding: de meest gestelde Bingelvragen.

Meer tips zoals deze lezen?

Benieuwd welke specifieke tips we nog meer hebben uitgewerkt? Bezoek dan onze specifieke ondersteuningspagina bij ik lees met hup en aap voor meer tips zoals deze.

Gestart met een nieuw leermiddel?

Starten met een nieuwe methode vraagt om de nodige inwerktijd. Toch sta je er niet alleen voor! Wij ondersteunen jou doorlopend met handige tips en tricks.