Ondersteuning bij: Reken Maar!

In de kijker

Schrijf je in voor de startersopleiding!

Start je in september met Reken Maar!? Dan vind je vanaf 16 augustus een aantal opleidingsfilmpjes op deze pagina die je wegwijs maken in de werkwijze van jullie nieuwe methode. Deze filmpjes bekijk je wanneer het jou past en zijn de ideale voorbereiding voor het gloednieuwe schooljaar.

Heb je na het bekijken van deze opleidingsfilmpjes nog vragen? Stel jouw vragen dan tijdens onze live Q&A-sessie aan het Reken Maar!-teamZo ben je helemaal voorbereid om met Reken Maar! te starten!

Facebookgroepen

In deze groepen krijg je tips, kan je materialen uitwisselen en heb je de kans om vragen te stellen aan collega’s die net als jij met Reken Maar! werken.

0 +
aangesloten leerkrachten

Tips en inspiratie bij Reken Maar!

Welke keuzes maak je best op schoolniveau?

Willen jullie als school op dezelfde wijze en gelijkgericht aan de slag gaan met Reken Maar!? Neem dan zeker de tijd om, samen met jouw team, de volgende didactische keuzes tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar met elkaar te bespreken. Zo verloopt de start met Reken Maar! nog vlotter!

» Lees de tip
Bingel Evaluatie

Hoe daag je sterke leerlingen uit in je klas?

Je hebt het waarschijnlijk als leerkracht al meegemaakt. Je merkt dat een bepaalde leerling wel erg sterk is en door de leerstof heen vliegt of heel wat leerstof al onder de knie heeft. Je wilt aan de behoeften van deze leerling tegemoet komen en zoekt naar materialen om dit aan te pakken. Deze tip is bedoeld om jou als leerkracht op weg te helpen en jou tips te geven bij het verdiepen en het verrijken.

» Lees de tip

Tips bij de instructiefilmpjes

De inhoud van de rekenleerstof komt in de instructiefilmpjes van Reken Maar! op een duidelijke en speelse manier aan bod. Leerlingen kunnen via Bingel de instructiefilmpjes ook thuis raadplegen. In deze tip duiden we graag hoe je de instructiefilmpjes verder kan inzetten in jouw klaspraktijk!

» Lees de tip
Bingel Differentiatie header

Differentiëren op maat van elke leerling

Als leerkracht word je elk jaar ongetwijfeld geconfronteerd met heel wat niveauverschillen in jouw klasgroep. Naast de oefeningen in het werkschrift, beschik je met Reken Maar! over een uitgebreid aanbod aan materialen zodat je nog beter kan inspelen op de specifieke noden van elk kind.

» Lees de tip

Startersopleiding

Start je in september met Reken Maar! ? Dan vind je vanaf 16 augustus verschillende opleidingsfilmpjes op deze pagina die je helemaal wegwijs maken in de werkwijze van jullie nieuwe methode. Deze filmpjes bekijk je wanneer het jou past en zijn de ideale voorbereiding op het nieuwe schooljaar.


dagen tot de opleidingsfilmpjes online staan

Handige tips en tricks

Ons team van auteurs, uitgevers en educatief adviseurs bereiden je voor op een schitterende start!

Digitale ondersteuning

We overlopen de belangrijkste functionaliteiten in Bingel die je kan gebruiken bij het werken met de methode.

Stel ons jouw vragen

Stel jouw vragen aan de experten tijdens een live Q&A-sessie! Volg deze alleen of samen met het hele schoolteam.

Nog vragen na het volgen van de startersopleiding?

Heb je na het bekijken van de filmpjes nog vragen of wil je nog meer duiding? Schrijf je in voor de Reken Maar!-vragensessie op maandag 23 augustus om 11 of 15 u of woensdag 25 augustus om 11 of 15 u. Onze Reken Maar!-experten staan dan klaar om al je vragen te beantwoorden. Inschrijven is noodzakelijk.

Scroll naar top

Vragensessie Reken Maar!