Ondersteuning bij: Reken Maar!

Hoe ga ik aan de slag met de LVS-toetsen?

Vanaf dit schooljaar kan je als Reken Maar!-gebruiker de wiskundetoetsen van LVS-VCLB via Bingel downloaden. Benieuwd hoe je hiermee aan de slag gaat? Met deze tip helpen we jou graag op weg!

Om succesvol aan de slag te gaan met de LVS-testen, dien je het basisboek en de toetsen via Bingel te downloaden. 

De voorbereiding

Waar kan ik het basisboek downloaden?

Je vindt het basisboek terug bij de handleidingen van Reken Maar! op Bingel. 

Waar kan ik de toetsen en de afname-instructies downloaden?

De toetsen kun je afdrukken via de module toetsen, remediëren en verrijken.  Je kan kiezen uit de volgende versies van de toets:

Kan ik de toets ook projecteren aan bord?

Je vindt de LVS-toetsen ook als bordboek terug bij de methode. Bovendien werden de voorbeeldplaten toegevoegd als bordles bij de toets.

Verbeteren van de toets

Waar vind ik de correctiesleutel terug?

De correctiesleutel kan je downloaden via de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel. De correctiesleutels vind je bij beide versies terug. 

Hoe verbeter ik de LVS-toetsen?

Op de toets wiskunde staat er naast elke vraag een grijze letter. Telkens de leerling een fout antwoord geeft, kun je de bijhorende code doorstrepen of aankruisen. Wanneer de hele toets verbeterd is, tel je hoeveel fouten er per letter of per code gemaakt werden en vul je het puntenrooster in. Dit rooster gebruik je ook bij het invoeren van jouw resultaten op Bingel.

Remediëren op maat van de leerling

Hoe geef ik de resultaten in op Bingel?

Zodra de toetsen verbeterd zijn, geef je de punten uit het puntenrooster in via de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel.

Een automatisch remediëringsvoorstel via Bingel

Als gebruiker van Reken Maar! heb je het voordeel dat er -na het ingeven van de resultaten- automatisch een gepast remediëringsvoorstel aangeboden wordt aansluitend op de methode. Zo krijg je met één druk op de knop voor elke leerling van de klas een differentiatievoorstel op maat.

De remediëring hierbij wordt automatisch voorzien zodra een leerling voor een bepaalde cluster oefeningen (aangeduid door een letter) lager scoort dan de grensscore of de grensscore opgelegd door het VCLB. 

Waar kan ik de percentielen raadplegen in Bingel?

Nadat je de resultaten hebt ingegeven in Bingel, worden deze verzameld in overzichtelijke overzichten en grafieken. Hiervoor heb je toegang nodig tot Bingel Zorg en Evaluatie.

Werd er een koppeling gemaakt met de leerplannen?

Ja, de LVS-toetsen volgen de oorspronkelijke eindtermen en de toen geldende leerplannen. Hierdoor zal je hier geen ZILL-doelstellingen bij terugvinden. De doelenkoppeling met VVKBAO en de andere leerplannen die toen gemaakt werd, kun je terugvinden in het basisboek of via de Bingel Planner.

Meer tips zoals deze lezen?

Benieuwd welke specifieke tips we nog meer hebben uitgewerkt? Bezoek dan onze specifieke ondersteuningspagina bij Reken Maar! voor meer tips zoals deze.

Gestart met een nieuw leermiddel?

Starten met een nieuwe methode vraagt om de nodige inwerktijd. Toch sta je er niet alleen voor! Wij ondersteunen jou doorlopend met handige tips en tricks.

Scroll naar top