Ondersteuning bij: Reken Maar!

Hoe organiseer je de summatieve toetsen?​

Heeft iedereen het begrepen? Het is een vraag die iedere leerkracht zich wel eens stelt. De summatieve toetsen vormen een goede basis om de langetermijnbeheersing van de leerstof te toetsen. Hoe je hiermee kan omgaan, bespreken we graag in deze tip.

Summatief toetsen met Reken Maar!

In de vorige tip spraken we over het evaluatieblok bij Reken Maar! en gaven we praktische tips bij de herhalingsles, de bloktoets en de les remediëren en verrijken.

Naast de bloktoetsen, die de leervorderingen op korte termijn evalueren, biedt Reken Maar! drie optionele summatieve toetsen aan per leerjaar. Deze toetsen zijn niet gekoppeld aan vaste momenten in het schooljaar, zoals de start van de kerst- of de paasvakantie. Wel kun je ze telkens na vier blokken afnemen. Zo kun je het tempo van je groep volgen en meer tijd inbouwen waar nodig.

Waar vind ik de summatieve toetsen terug?

De summatieve toetsen vind je terug in de toetsmap. Je vindt deze toetsen ook terug in de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel.

Waar vind ik info over de puntenverdeling?

Je vindt meer info over de puntenverdeling terug in de toetsmap of in de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel.

Punten ingeven in de module toetsen, remediëren en verrijken

Wanneer je de resultaten van de toets ingeeft in de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel, is de kans groot dat je hier een uitroepteken bij ziet staan. Dit komt omdat de summatieve toetsen optioneel zijn en geen differentiatievoorstel voorziet.

Meer tips zoals deze lezen?

Benieuwd welke specifieke tips we nog meer hebben uitgewerkt? Bezoek dan onze specifieke ondersteuningspagina bij Reken Maar! voor meer tips zoals deze.

Gestart met een nieuw leermiddel?

Starten met een nieuwe methode vraagt om de nodige inwerktijd. Toch sta je er niet alleen voor! Wij ondersteunen jou doorlopend met handige tips en tricks.

Scroll naar top