Ondersteuning bij: TALENT

Differentiëren na de toets

Sinds schooljaar 2021-2022 kun je bij TALENT ook op maat remediëren en/of verrijken na de toets. Die mogelijkheid hebben we toegevoegd als antwoord op suggesties van onze gebruikers. Hoe je hiermee aan de slag gaat, lees je in deze tip.

Herhalen voor of differentiëren na de toets?

Beide opties zijn goed. Misschien maak jij wel jouw mix van beide: nu eens vóór, dan eens na?

Herhalen voor de toets

Zet je aan de hand van het portfolio in op het herhalen vóór de toets?

Differentiëren na de toets

Kies je voor extra remediërings- en verrijkingsmateriaal ná de toets?

Evalueren op het einde van het thema

Welke toetsen kun je gebruiken? En waar vind je ze?

Alle toetsen en de bijbehorende correctiesleutels vind je (op papier of online) in de zorg- en evaluatiemap of (online) in de module Toetsen, remediëren en verrijken op Bingel. 

Aan het einde van elk thema heb je de keuze om te toetsen uit volgende domeinen:

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op het einde van het blok alle toetsen gaat afnemen. Hier heb je namelijk niet voldoende tijd voor. Je bepaalt zelf welke toetsen je wilt afnemen in functie van je klasgroep.

Observatiefiches

Bovendien voorziet TALENT een aantal observatiefiches die je als kijkwijzer kunt inschakelen voor onderdelen die vallen onder permanente evaluatie (schrijven, spreken, lezen, luisteren, …). Je vindt de observatiefiches bij de knop observatiefiches onder de module toetsen, remediëren en verrijken.

Info en puntenverdeling bij elke toets

Alle info over de puntenverdeling vind je in de uitgeschreven lesgang van elke toets. Die lesgang kun je ook makkelijk downloaden in de module Toetsen, remediëren en verrijken in Bingel.  

Bijhorende fragmenten bij de toets

De bijhorende luister- en kijkfragmenten en voorleesteksten vind je in de zorg- en evaluatiemap of open je rechtstreeks vanuit het bordboek (zorg- en evaluatiemap).

Differentiëren na de toets met Bingel

Videohandleiding:

Video afspelen

Uitgeschreven stappenplan:

STAP 1 - De module toetsen, remediëren en verrijken openen
STAP 2 - De toets afdrukken
STAP 3 - De resultaten invullen

Hier geef je de resultaten in en zie je meteen aan de kleuren welke leerlingen de norm halen en welke niet. Je kunt een overzichtje van de resultaten downloaden en eventueel afdrukken door op de knop download en druk af te klikken.

STAP 4 - Remediërings- en verrijkingsvoorstel samenstellen.

Je kunt de voorstellen op papier afdrukken, kies daartoe voor Druk selectie af. Ook hier wordt de pdf aan de Downloads op je computer toegevoegd. Zo heb je automatisch voor elke leerling een papieren taak op maat.

Als er ook bingeloefeningen in het voorstel zitten, zet je die oefeningen makkelijk meteen als taak klaar door te klikken op zet klaar op Bingel. Een aangepaste taak per leerling, aan de hand van de door jou ingegeven resultaten.

Meer tips zoals deze lezen?

Benieuwd welke specifieke tips we nog meer hebben uitgewerkt? Bezoek dan onze specifieke ondersteuningspagina bij TALENT voor meer tips zoals deze.

Gestart met een nieuw leermiddel?

Starten met een nieuwe methode vraagt om de nodige inwerktijd. Toch sta je er niet alleen voor! Wij ondersteunen jou doorlopend met handige tips en tricks.