Ondersteuning bij: TALENT

Hoe organiseer je de summatieve toetsen?

Heeft iedereen het begrepen? Het is een vraag die iedere leerkracht zich wel eens stelt. De summatieve toetsen bij TALENT bieden je de mogelijkheid om de grote leerstofonderdelen te toetsen. We geven jou graag enkele tips!

Summatief toetsen met TALENT

Naast de thematoetsen die de leervorderingen op korte termijn evalueren, voorziet TALENT twee optionele summatieve toetsperiodes per leerjaar.

Deze toetsen zijn niet gekoppeld aan vaste momenten in het schooljaar, zoals aan de start van de kerst- of de paasvakantie. Wel kun je ze telkens na thema 4 en thema 9 afnemen. Zo kun je het tempo van jouw leerlingen volgen en meer tijd inbouwen waar nodig.

Welke summatieve toetsen voorziet TALENT?

Er zijn summatieve toetsen voorzien voor:

Voor spelling voorzien we naast de wekelijkse (partner)dictees en driewekelijkse themadictees ook nog een controledictee na thema 3, 6 en 9. Je leest er alles over in onze uitgebreide e-learning over differentiëren en evalueren met TALENT.

Wanneer neem ik de summatieve toetsen af?

Aangezien de summatieve toetsen optioneel zijn, voorzien we geen extra toetstijd in de planning van TALENT. Je kan de toetsen wel afnemen in één van de bufferweken van de methode of tijdens de projectweek. Deze zijn telkens voorzien in de planning.

Laat ik mijn leerlingen de summatieve toetsen voorbereiden?

Dit kies je volledig zelf. Je kan hier de volgende materialen voor inzetten:

Werken met de summatieve toetsen

Waar vind ik de summatieve toetsen en lesgang terug?

De summatieve toetsen vind je terug na thema 4 en thema 9 in de Zorg-en evaluatiemap B en C. Je vindt deze ook terug in de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel.

Punten ingeven in de evaluatiemodule

Wanneer je de resultaten ingeeft in de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel, is de kans groot dat je hier een uitroepteken bij ziet staan. Dit komt omdat de summatieve toetsen optioneel zijn en geen differentiatievoorstel voorzien.

Waar vind ik de luisterfragmenten en de transcriptie?

De luisterfragmenten en de bijhorende transcriptie vind je telkens terug in het bordboek van de zorg- en evaluatiemap.

Meer tips zoals deze lezen?

Benieuwd welke specifieke tips we nog meer hebben uitgewerkt? Bezoek dan onze specifieke ondersteuningspagina bij TALENT voor meer tips zoals deze.

Gestart met een nieuw leermiddel?

Starten met een nieuwe methode vraagt om de nodige inwerktijd. Toch sta je er niet alleen voor! Wij ondersteunen jou doorlopend met handige tips en tricks.