Ondersteuning bij: TALENT

Waar vind ik mijn leermaterialen op Bingel?

Bang om te verdwalen op Bingel? Op zoek naar een specifiek document, of heb je nog geen toegang tot de toetsen? Geen probleem. We loodsen je graag even door Bingel zodat je vlot van start kan gaan.

Heb je nog geen toegang tot de toetsen van thema 1?

Dit komt omdat er bij de start van het schooljaar nog geen leerlingen werden gekoppeld aan jouw klasgroep. Hiervoor neem je best contact op met de Bingelbeheerder van jouw school (meestal de ICT-coördinator).

We helpen jullie natuurlijk graag op weg en delen daarom graag de toetsen en toetsvoorbereidingsbladen van thema 1 met jullie. Zo kunnen jullie al aan de slag met het voorbereiden van het eerste evaluatieblok.

Het startscherm van Bingel

Na het aanmelden kom je als leraar, directie of schoolbeheerder op het startscherm terecht. Hier krijg je een overzicht van alle verschillende functies in Bingel. In deze tip zoomen we in op drie functies die je wellicht het meeste zal gebruiken: het dashboard, de leermiddelen en het eiland.

Dashboard

dashboard

Het dashboard is je persoonlijke pagina met een overzicht van je leerlingen, hun leeractiviteiten en jouw recent geopende bordboeken.

Leermiddelen

leermiddelen
Achter deze tegel vind je alle digitale materialen bij TALENT die je tijdens het schooljaar zal gebruiken.

Hoe gebruik ik het bordboek?

Via Bingel heb je vanaf elke computer met een internetverbinding toegang tot jouw bordboeken. Zo heb je elke les opnieuw jouw digitale materialen snel bij de hand. De bordboeken zijn opgedeeld per werkschrift, zodat je elke les opnieuw eenvoudig naar de juiste bladzijde navigeert.

Video afspelen

Waar vind ik mijn leermaterialen op Bingel?

In het volgende filmpje staan we stil bij:
Video afspelen

In de TALENTWIJZER, de startkatern van de handleiding, delen we heel wat praktische tips en overlopen we stap voor stap hoe je met TALENT aan de slag gaat.

Met je Bingel-account heb je het eerste jaar gratis toegang tot de volledige handleiding van TALENT. Onze handleidingen zijn voor jouw gebruiksgemak opgedeeld per thema. Zo moet je niet eindeloos scrollen om een les terug te vinden.

Organiseer jij bij het begin van het schooljaar een klasvergadering? Wij bieden een kant-en-klare ouderpresentatie aan die je bij het begin van het schooljaar kan gebruiken. Een aanrader!

Bij de downloads vind je verschillende overzichten terug die je helpen bij het voorbereiden van jouw lessen. Zo vind je hier onder andere de volgende overzichten terug:

  • alle nodige materialen per les,

  • alle Taalweters die aan bod komen in de werkschriften en waar je deze terugvindt,

  • alle audio- en beeldfragmenten bij TALENT en waar je deze terugvindt,

  • alle instructiefilmpjes bij TALENT en waar je deze terugvindt,

  • alle oefeningen (zowel op papier als digitaal) op Bingel,

  • alle thema’s die gelinkt zijn met Op verkenning.

Elk thema kan je, op basis van het zelfevaluatiekader en jouw eigen observaties, een portfolio samenstellen. Dit is een gedetailleerd overzicht van al dan niet beheerste doelen binnen elk thema en leidt naar kant-en-klare suggesties voor het differentiatieblok.

Je vindt het portfolio terug:

  • Als pdf in de module toetsen, remediëren en verrijken op Bingel.
  • Als Excel bij de downloads.

In de handleiding wordt regelmatig verwezen naar specifieke materialen voor spelling en taal. Deze extra materialen vind je terug bij de downloads op Bingel. Hier vind je o.a. de vraagkaartjes om elk thema te starten, aangepaste teksten uit het taalschrift, de spellingweters en partituren …

Eiland

eiland

Op deze pagina beschik je over alle mogelijkheden de Bingelomgeving in te stellen op maat van elke leerling.

Zo stel je met enkele klikken een digitale taak samen, volg je de oefenresultaten van jouw leerlingen op, geef je hen feedback op maat en kan je het eiland aanpassen op maat van jouw klasgroep.

Benieuwd hoe je Bingel helemaal op maat van jouw onderwijs kan instellen? Download dan zeker onze gratis handleiding: de meest gestelde Bingelvragen.

Meer tips zoals deze lezen?

Benieuwd welke specifieke tips we nog meer hebben uitgewerkt? Bezoek dan onze specifieke ondersteuningspagina bij TALENT voor meer tips zoals deze.

Gestart met een nieuw leermiddel?

Starten met een nieuwe methode vraagt om de nodige inwerktijd. Toch sta je er niet alleen voor! Wij ondersteunen jou doorlopend met handige tips en tricks.

Toetsen bij thema 1

Heb je nog geen toegang tot de toetsen van thema 1? Dan kan je ze alvast via deze weg downloaden.