Je next level

Ontdek de leermiddelen en ondersteuning van VAN IN

Lesgeven is teamwork. Daar zijn we bij VAN IN rotsvast van overtuigd. Daarom zorgen we ervoor dat je er als leerkracht nooit alleen voor staat en werken we elke dag opnieuw aan de beste omkadering. Met onze leermiddelen en ondersteuning haal je alles uit je leerlingen en breng je je leerresultaat in geen tijd naar het volgende niveau. Hoe je dat doet, ontdek je in deze blogpost.

Bij VAN IN maken we eigentijdse, kwalitatieve methodes die op hun eigen, unieke manier thematisch, didactisch of organisatorisch met elkaar verbonden zijn. Bingel zorgt over alle VAN IN-methodes heen voor een herkenbare en efficiënte digitale aanpak. Én we zorgen ook voor de nodige ondersteuning op persoonlijk vlak, in de vorm van startersbegeleiding, Bingelacademies en Facebookgroepen waar je met al je vragen terecht kan.

Onze leermiddelen en tools zijn ontwikkeld om je te helpen alles uit je lessen én leerlingen te halen, op een manier die zorgt voor meer leerplezier in de klas en meer lesgeefplezier voor jou. Benieuwd wat dat voor jou betekent? Hieronder lees je alvast meer over onze methodes en hoe ze jou kunnen helpen om je lessen naar het volgende niveau te tillen.

Onze methodes:

1. Reken Maar!
Reken Maar! biedt heel wat materiaal voor alle niveaus: zowel voor het basisniveau als voor remediëring en verrijking. Met Reken Maar! gaan we voor gemotiveerde leerlingen dankzij kleinere leerstapjes, herkenbare contexten en veel oefenkansen via Bingel en Bingel Raket. Bovendien heeft Reken Maar! aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, zodat elke leerling met plezier mee is.

REKEN MAAR
IJSBREKERS

2. IJsbrekers
IJsbrekers helpt je bij het geven van sterke wiskundelessen met aandacht voor inzicht en een goede verwoording van de rekentaal. De methode biedt herhaalde leerkansen voor elke leerling met een spiraalsgewijze opbouw van leerinhouden in samenhangende modules. Dankzij het meersporenbeleid worden leerlingen optimaal ondersteund én uitgedaagd, zowel digitaal als op papier.

3. Ik lees met Hup en Aap
Met het lettergroeplezen zet ‘ik lees met hup en aap’ leerlingen veel vroeger en sneller aan tot écht lezen. Al na enkele weken leesonderwijs kunnen leerlingen de verhaaltjes lezen die speciaal voor de methode geschreven zijn. De leuke filmpjes en liedjes, het grote aanbod oefeningen op het bingeleiland en het enorme leesaanbod in de Bingel Boekenkast zorgen voor blijvende motivatie.

TALENT

4. TALENT
Met TALENT bouwen de lessen lezen, luisteren, spreken en schrijven op elkaar verder. Zo diep je niet alleen het thema uit, maar werken je leerlingen door de lessen heen ook aan een overkoepelend eindproduct. Meer dan 40 Vlaamse jeugdauteurs schreven speciaal voor TALENT meeslepende boekjes op maat van verschillende leesniveaus. Bovendien biedt TALENT je (digitale) ondersteuning in alle aspecten van je werk. Zo wordt lesgeven op maat haalbaar en halen jouw leerlingen met plezier het beste uit zichzelf.

5. Op Verkenning
Met het lettergroeplezen zet ‘ik lees met hup en aap’ leerlingen veel vroeger en sneller aan tot écht lezen. Al na enkele weken leesonderwijs kunnen leerlingen de verhaaltjes lezen die speciaal voor de methode geschreven zijn. De leuke filmpjes en liedjes, het grote aanbod oefeningen op het bingeleiland en het enorme leesaanbod in de Bingel Boekenkast zorgen voor blijvende motivatie.

6. Bingel Zorg en Evaluatie
Vanaf nu kan je de nieuwe zorg- en evaluatiemodule in Bingel volledig inzetten binnen jouw school. Hoe je alles inricht, kies je helemaal zelf. Zo pas je in Bingel Zorg de kant-en-klare sjablonen aan zoals jij het wil en maak je in Bingel Evaluatie in vijf stappen een rapport op maat van de school. Eenvoudig, flexibel, intuïtief. En allemaal ontwikkeld in co-creatie met pilootscholen.

Meer weten over hoe onze leermiddelen en ondersteuning jouw lessen naar het volgende niveau kunnen tillen?

Schrijf je vandaag nog in voor onze eerste virtuele VAN IN-dag!

Reageer hier en beschrijf in een dichterlijke lijn, hoe gezellig het in jouw klasje wel kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *