Op verkenning voor Wereldwaterdag: van lokale beek tot drinkwater

Op verkenning voor Wereldwaterdag:
van lokale beek tot drinkwater

Vandaag is het Wereldwaterdag, een dag die niet mocht ontbreken op onze Op verkenning-kalender! Wil je water en de problematiek rond toegang tot drinkbaar water bespreekbaar maken in de klas? Ga mee Op verkenning met de themaschriften Goede Vaart (leerjaar 3-4) en Water (leerjaar 5-6)!

Goede Vaart
Op verkenning in de buurt

In het themaschrift Goede Vaart voor het derde en vierde leerjaar beginnen we dicht bij huis. De les start bij een bezoek aan de waterloop die het dichtst bij de school ligt. Leerlingen worden gestimuleerd om de waterloop goed te bestuderen: in welke richting stroomt hij? Hoe ziet de omgeving eruit? Is de stroom onderhevig aan getijden? Hoe ver zijn we van de zee? De leerlingen leren nadenken over waar de stroom vandaan komt, hoe het water zich gedraagt en welke invloed een vlak, heuvelachtig of bergachtig landschap kan hebben.

Meer weten over Goede Vaart?
Lees er alles over op de themapagina!

Water
Op verkenning over de hele wereld

In het themaschrift Water voor het vijfde en zesde leerjaar gaan we dieper in op het thema. In de verschillende lessen leren leerlingen alles over zoet en zout water, oppervlaktewater en grondwater en de verhoudingen tussen de twee. Ze ontdekken het belang van drinkbaar water en leren kritisch nadenken over hoe we dat drinkbaar water inzetten. Want het drinkbaar water dat voor ons zomaar uit de kraan komt, is niet voor iedereen evident. Het thema behandelt de problematiek rond de toegang tot drinkbaar water en de productie van voedingsmiddelen die veel van ons drinkbaar water vragen. De perfecte manier om bij te leren over slim en bewust waterverbruik en het inperken van onze watervoetafdruk.

Meer weten over Water?
Lees er alles over op de themapagina!

Meer weten over Op verkenning?
Onze educatieve adviseurs komen de methode graag voorstellen bij jou op school. Contacteer hier de adviseur die verantwoordelijk is voor jouw regio of stel je vraag via ons contactformulier.

Reageer hier en beschrijf in een dichterlijke lijn, hoe gezellig het in jouw klasje wel kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *