Reken Maar! op de ondersteuning van instructiefilmpjes

Reken Maar! op de ondersteuning van instructiefilmpjes

Reken Maar! ondersteunt niet enkel de leerling, maar ook jou als leraar met handige instructiefilmpjes.

Differentiatie, gepersonaliseerd lesgeven en andere grote uitdagingen … Als leerkracht sta je voor een ingewikkelde opdracht. Want hoe ondersteun je je leerlingen individueel zonder het overzicht voor jezelf te verliezen? Simpel: kies voor een rekenmethode waar plezier voor leraar én leerling, persoonlijke ondersteuning en leren op maat centraal staan. Reken Maar! is zo’n methode. Ze werd samen met andere leerkrachten ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel van Reken Maar! zijn de handige instructiefilmpjes. Door hun flexibele inzetbaarheid zijn ze een belangrijke plus in jouw klaspraktijk.

Leren op maat

Reken Maar! is volledig geïntegreerd in Bingel. Jij en je klas worden dus volledig digitaal ondersteund. In Bingel vinden je leerlingen onder andere extra oefeningen, maar ze kunnen er ook meer dan 350 instructiefilmpjes bekijken.

Een instructiefilmpje zet je in op momenten die je zelf kiest. Je kan er de voorkennis van de leerlingen mee activeren, het inzetten als begeleidend filmpje bij een taak of gebruiken om de leerstof uit de les te herhalen. Bovendien kan de leerling het filmpje zo vaak opnieuw bekijken als hij of zij wil of nodig heeft.

Ontzorging

Meester Wim is alvast overtuigd: “De instructiefilmpjes zijn echt een meerwaarde! Je kan snel tussen de les en de filmpjes schakelen en de leerlingen kunnen de filmpjes nog eens herbekijken voor ze gaan oefenen.”

Ondersteuning

Interesse om op te starten met Reken Maar!? Dan kan je rekenen op heel wat ondersteuning van VAN IN. Je kan met al je vragen terecht op rekenmaar@vanin.be. Ook bestaan er heel wat Facebookgroepen van Reken Maar!. Daar vormen we een hechte community met gepassioneerde leerkrachten zoals jij. Want van elkaar leren, daar vaart onze praktijk enkel beter bij!
Uiteraard komt Reken Maar! ook aan bod op de eerste virtuele VAN IN-dag op 10 maart. Je kan er chatten met het Reken Maar!-team en heel wat gratis materiaal aanvragen. Bovendien maak je kans om een tablet te winnen.

Schrijf je snel in en ontdek Reken Maar! en alle andere leermiddelen die VAN IN je te bieden heeft.

Reageer hier en beschrijf in een dichterlijke lijn, hoe gezellig het in jouw klasje wel kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *